Logo

ΗΠΑ: "Γιατροί" κλόουν σκορπούν γέλιο στους ασθενείς



 
 

clowndoctors_3-5-2011Μια ομάδα εθελοντών κλόουν σε πολλά αμερικανικά νοσοκομεία έχουν δημιουργήσει ένα "κίνημα θεραπείας" με τη μέθοδο... του γέλιου.  

(Δείτε το βίντεο)

Οι κλόουν επισκέπτονται τους ασθενείς ντυμένοι γιατροί, προκειμένου να τους αποσπάσουν από την καταθλιπτική ατμόσφαιρα των θαλάμων νοσηλείας.  

Λένε ότι η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάρρωση των ασθενών και τα  μέλη της πρωτότυπης αυτής ομάδας φαίνεται να το γνωρίζουν καλά.

«Έχεις μια ευκαιρία να τους θυμίσεις ότι είναι άνθρωποι, με αληθινή προσωπικότητα και όχι απλά καρκινοπαθείς», λέει μία από τους εθελοντές. «Χρειάζεται να τους το θυμίζεις αυτό».

Η ιδέα ανήκει στον Τζορτζ Έντουαρντς, ερασιτέχνη κλόουν. Όταν ο πατέρας του υπέστη καρδιακό επεισόδιο, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το χόμπι του για να τον κρατήσει σε καλή διάθεση όσο βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Σήμερα, 140 γιατροί συμμετέχουν στο πρόγραμμά του, σε 30 νοσοκομεία, σε 5 πολιτείες των ΗΠΑ.

Αλλά και οι γιατροί συμφωνούν ότι το γέλιο βοηθά τη θεραπεία, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι όταν ένας άνθρωπος γελάει, ο εγκέφαλος παράγει και απελευθερώνει στον οργανισμό ενδορφίνες, ουσίες με αντικαταθλιπτική δράση, στις οποίες οφείλεται η αίσθηση της ευφορίας και χαλάρωσης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις