Logo

Ποινική δίωξη για τις " μίζες των τρόλεϊ "



 
 

trolei_03-05-2011Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα άσκησε σήμερα Τρίτη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, για τις “μίζες των τρόλεϊ ” από τη γερμανική εταιρεία ΜΑΝ, το 2002.

Η δίωξη είναι κατά παντός υπευθύνου και αφορά στα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας από κοινού και κατά μόνας κατ' εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, άμεση συνέργεια και για  νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2009, μετά από αντίστοιχη διερεύνηση της γερμανικής δικαιοσύνης για την παράνομη “επιχειρησιακή συμπεριφορά” της MΑΝ, με σκοπό να προτιμείται για ανάθεση έργων.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Γιώργος Βούλγαρης, εξέτασε, με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων εννέα πρόσωπα, τότε υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Μεταφορών, αλλά και τρεις επιχειρηματίες που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες offshore εταιρειών στην Κύπρο.

Για την υπόθεση, έχουν ζητηθεί μέσω δικαστικής συνδρομής στοιχεία, τόσο από τις γερμανικές όσο και από τις κυπριακές αρχές, τα οποία αναμένεται να διαβιβαστούν, όταν φτάσουν, στον ανακριτή που θα χρεωθεί την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για το θέμα αυτό είχε παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα για λόγους ευθιξίας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Βερελής, καθώς επί της θητείας του στο υπουργείο Μεταφορών είχε υπογραφεί η σχετική σύμβαση, για την αγορά των τρόλεϊ από τον ΗΛΠΑΠ

Πάντως, από τη διερεύνηση της υπόθεσης δεν προέκυψε ευθύνη υπουργού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις