Logo

Οι πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου



 
 

rplltn_3-5-2011Οι πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου μπορεί να προκαλέσουν  έκπληξη σε μερικούς.

Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται παγκοσμίως γνωστές μητροπόλεις, όπως είναι το Λος Άντζελες και το Λονδίνο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα OurAmazingPlanet.com, παρόλο που οι περιβαλλοντικές και υγειονομικές επιπτώσεις των εν λόγω περιοχών είναι δύσκολο να μετρηθούν, οι τοξίνες που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα μπορούν να οδηγήσουν σε καρκίνο, γενετικές ανωμαλίες και μειωμένο προσδόκιμο ζωής.

chn_3-5-2011Linfen, Κίνα

Η ρύπανση σε αυτή την επαρχιακή πόλη της Κίνας, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής με την μεγαλύτερη παραγωγή άνθρακα της χώρας, λέγεται ότι έχει φτάσει σε τέτοια σημεία που οι κάτοικοί της κυριολεκτικά πνίγονται από τη σκόνη άνθρακα που εκλύεται στην ατμόσφαιρα.

Το 2007, η εφημερίδα Guardian ανακήρυξε το Linfen την πιο μολυσμένη πόλη στον κόσμο.

 

krgzstn_3-5-2011Mailuu-Suu, Κιργιστάν

Το Mailuu-Suu διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ραδιενεργών αποβλήτων σε ολόκληρη την πρώην Σοβιετική Κεντρική Ασία.

Σύμφωνα με αναφορές, το Mailuu-Suu ήταν κάποτε μια ελίτ σοβιετική βιομηχανική πόλη, όπου γινόταν εξόρυξη κι επεξεργασία ουρανίου.

Παρόλο που αυτό σταμάτησε τη δεκαετία του 1960, τα ραδιενεργά απόβλητα παραμένουν στην πόλη μέχρι και σήμερα.

 

rssa_3-5-2011Norilsk, Ρωσία

Η σιβηρική πόλη Norilsk στεγάζει το μεγαλύτερο συγκρότημα τήξης βαρέων μετάλλων στον κόσμο.

Περίπου 134.000 άτομα – πάνω από το μισό του σημερινού πληθυσμού – αναφέρεται να έχουν πληγεί από την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Norilsk, με το ανθρώπινο προσδόκιμο ζωής να είναι τουλάχιστον 10 χρόνια κάτω από το μέσο όρο και σε άλλες ρωσικές πόλεις.

 

nda_3-5-2011Sukinda, Ινδία

Σύμφωνα με αναφορές, δώδεκα ορυχεία φένεται να λειτουργούν στη Sukinda χωρίς περιβαλλοντικούς ελέγχους, με αποτέλεσμα οι ανθρακωρύχοι να είναι συνεχώς εκτεθειμένοι σε μολυσμένη σκόνη και νερό, ενώ η γαστρεντερική αιμορραγία, η φυματίωση και το άσθμα είναι συχνές παθήσεις.

Η στειρότητα, οι γενετικές ανωμαλίες και η θνησιγένεια δεν θα μπορούσαν να λείπουν απ’ τη λίστα.

 

chrnbl_3-5-2011

Chernobyl, Ουκρανία

Η διαβόητη περιοχή της χειρότερης πυρηνικής καταστροφής στον κόσμο, εξακολουθεί να εμφανίζει τις “ουλές” της, 25 χρόνια αργότερα.

Δεν προβλέπεται ακόμη η εμφύσηση νέας πνοής στην δηλητηριασμένη περιοχή και η  ζώνη αποκλεισμού γύρω από το εργοστάσιο παραμένει ακατοίκητη μέχρι και σήμερα.

 

kbw_3-5-2011Kabwe, Ζάμπια

Το 2006, η Kabwe κατετάγη στην 4η θέση της λίστας με τις πιο μολυσμένες περιοχές του κόσμου από το Ινστιτούτο Blacksmith – ένας οργανισμός με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος παρακολουθεί τη ρύπανση στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Ολόκληρες δεκαετίες εξόρυξης μολύβδου και ψευδαργύρου έχουν αφήσει την Kabwe δηλητηριασμένη από τις εξουθενωτικές συγκεντρώσεις σκόνης μολύβδου στο έδαφος και από τα μέταλλα στο νερό.

 

tychn_3-5-2011Tianying, Κίνα

Τοποθετημένη στην επαρχία Anhui της Κίνας, η πόλη Tianying φέρεται να είναι μία από τις μεγαλύτερες βάσεις παραγωγής μολύβδου στη χώρα.

Οι τεχνολογίες χαμηλού επιπέδου, η παράνομη εκμετάλλευση και η έλλειψη σοβαρών μέτρων ελέγχου της ρύπανσης των επιχειρήσεων, έχουν προκαλέσει αρκετές σοβαρές περιπτώσεις δηλητηρίασης από μόλυβδο στην περιοχή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις