Logo

Προληπτικές προσαγωγές και όχι καταστολή...υπόσχεται η ΕΛΑΣ για την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία



 
 

politexneio_16-11-2010"Οι ίδιοι οι φορείς και τα κόμματα, θα πρέπει να περιφρουρήσουν τα μπλογκς τους", είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξορισθέντων -Φυλακισθέντων Ν. Τριανταφύλλου για την  πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία με την οποία κορυφώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 37η  επέτειο μνήμης από την εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973.

 Αυξημένη περιφρούρηση εντός του κτιρίου του Πολυτεχνείου αποφάσισαν για τις φετινές εκδηλώσεις οι πρυτανικές αρχές, ενώ το σύνθημα "επαγρύπνηση και εγρήγορση" ανταποκρίνεται  στο πνεύμα που επιδεικνύουν τα υπόλοιπα πανεπιστήμια στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα  με την περιφρούρηση, η πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προσκάλεσε τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να τιμήσουν φέτος έμπρακτα το Πολυτεχνείο, ενδυναμώνοντας τη φωνή του. 

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΕΜΠ  Σ. Σιμόπουλος  κάλεσε, για πρώτη φορά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όλους τους φοιτητές να  συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου. 

Αναφορικά με τα αστυνομικά μέτρα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει ζητηθεί η "διακριτική παρουσία της αστυνομίας" από πρυτάνεις που συμμετείχαν σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Αντιθέτως, η ηγεσία της ΕΛΑΣ  προκρίνει τη λύση της "διακριτής παρουσίας" έξω από τις σχολές στο κέντρο της πόλης . Στην εφαρμογή των μέτρων θα μετέχουν φέτος περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν εντολή να μη δώσουν την παραμικρή αφορμή για να ξεκινήσουν επεισόδια. 

Ειδικότερα, η κυβέρνηση έχει δώσει τις εξής γενικές κατευθύνσεις - στόχους για την αυριανή πορεία: να μην υπάρξουν καταλήψεις σε σχολές από εξωπανεπιστημιακούς και να έχουν εκκενωθεί όλα τα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας ώστε να μην επαναληφθεί το τραγικό περιστατικό με το υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου και τους θανάτους τριών εργαζομένων της τράπεζας. 

Το κύριο βάρος των μέτρων, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της ΕΛΑΣ,  θα δοθεί στην πρόληψη και όχι στην καταστολή. Συγκεκριμένα, ομάδες συλλήψεων της Ασφάλειας θα κινούνται σε όλο το κέντρο της Αθήνας και θα προχωρούν σε προληπτικούς ελέγχους ταυτότητας και σε προληπτικές προσαγωγές, ενώ θα επιτηρούνται ιδιαίτερα περιοχές όπως τα Εξάρχεια. Ταυτόχρονα  θα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη φύλαξη κυβερνητικών κτιρίων.

Σημειώνεται, ότι  λόγω της πορείας προς την Αμερικάνικη πρεσβεία θα εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από την Αλεξάνδρας, την Πατησίων, τη Σταδίου και τη Βασιλίσσης Σοφίας. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-11-2010 από directNEWS 


Τελευταίες Ειδήσεις