Logo

Σεμπάστιαν Φέτελ: Ο νεότερος πρωταθλητής στην F1



 
 

Vettel_16-11-2010Ο 23χρονος Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ είναι από την Κυριακή ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία της Φόρμουλας 1. Στην κούρσα του Αμπου Ντάμπι πέτυχε το ακατόρθωτο. Να πάρει το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του Φερνάντο Αλόνσο.

«Είναι απίστευτο. Ευχαριστώ παιδιά, σας αγαπώ», είπε ο Γερμανός πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ στους συνεργάτες του αμέσως μόλις το αυτοκίνητό του με τα χρώματα της Red Bull πέρασε την γραμμή τερματισμού. Με τη μεγαλειώδη και απρόσμενη νίκη του ο 23χρονς Σεμπάστιαν Φέτελ έδειξε σε όλο τον κόσμο ότι δεν υστερεί σε τίποτα από το ίνδαλμά του, τον Μίχαελ Σούμαχερ.

«Δεν ήμουν σίγουρος για το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος».

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος της F1 είναι το αποκορύφωμα μιας μοναδικής σταδιοδρομίας. Γεννημένος στο Χέπενχαϊμ το 1987 ο Σεμπάστιαν Φέτελ «κόλλησε» το μικρόβιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού από τον πατέρα του. Μόλις τεσσάρων ετών ξεκίνησε με κάρτ και κατέληξε το 2006 μετ΄ εμποδίων στην Φόρμουλα 1. Στο ντεμπούτο του στην Ινδιανάπολη το 2007 κέρδισε ήδη τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα F1. Από χθες ο Σεμπάστιαν Φέτελ είναι ο νεότερος πρωταθλητής της Φόρμουλας 1.

«Δεν μου αρέσει να χάνω»

Οι ήρωες από την παιδική ηλικία είναι τρεις. Και οι τρεις με το όνομα Michael: Michael Schumacher, Michael Jordan και Michael Jackson. Στην αρχή ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήθελε να γίνει μουσικός. Γρήγορα όμως διαπίστωσε ότι δεν έχει φωνή. Η μουσική όμως εξακολουθεί να είναι το χόμπι του. Είναι φανατικός φίλος των Beatles!

Τελικά ο Σεμπάστιαν Φέτελ ακολούθησε τα χνάρια του άλλου του προτύπου: του Μίχαελ Σουμάχερ, από τον οποίο έμαθε και κάτι άλλο εκτός από την τέχνη του οδηγού. «Είναι αδιάφορο αν είσαι δεύτερος ή πέμπτος", λέει ο Σεμπάστιαν Φέτελ. "Το μόνο σημαντικό είναι να είσαι ο πρώτος».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-11-2010 από directNEWS πηγή:deutsche welle

 


Τελευταίες Ειδήσεις