Logo

Παραπομπές υπουργών της ΝΔ από τη Βουλή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου



 
 

vouli_16-11-2010Με κατηγορίες περί «σκευωρίας στην οποία δεν πρόκειται να συμπράξει η αξιωματική αντιπολίτευση» και ενστάσεις ακυρότητας της διαδικασίας, απάντησε η ΝΔ, στην Ολομέλεια της Βουλής, στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για παραπομπή πέντε πρώην υπουργών της στο ειδικό Δικαστικό Συμβούλιο, σχετικά με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας.

Κατά τη συζήτηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης. Τσιρώνης κάλεσε τους βουλευτές, προκειμένου να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, να πέσει φως στο σκοτάδι, να έλθουν όλα στο φως και επιτέλους κάποιοι να ξεσκεπαστούν και να πληρώσουν, να παραπέμψουν τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα στη Δικαιοσύνη. 

Ο εισηγητής της ΝΔ, Ευρ. Στυλιανίδης, εστιάστηκε στα «κενά του πορίσματος» της Προανακριτικής, για να υποστηρίξει πως η κυβέρνηση, έχει στήσει «σκευωρία», καθώς «δεν απαντήθηκε με πληρότητα, τίποτα απ’ όσα διερευνήθηκαν, ώστε να αναδειχθούν αποχρώσες ποινικές ευθύνες». 

Υπέρ της παραπομπής των κ.κ. Π. Δούκα, Ε. Μπασιάκου και Αλ. Κοντού, μόνον όμως για την κατηγορία της απιστίας περί την υπηρεσία, τάχθηκε ο Αντ. Σκυλλάκος εκ μέρους του ΚΚΕ, απορρίπτοντας την πρόταση παραπομπής των κ.κ. Θ. Ρουσσόπουλου και Γ. Βουλγαράκη αφού, όπως σημείωσε, «δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις».

Ο Θ. Πλεύρης, από το ΛΑΟΣ,είπε ότι για τους κ.κ. Ρουσσόπουλο και Βουλγαράκη δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καταλογιστεί κάποια ευθύνη, ενώ για τους τρεις άλλους υπουργούς υπάρχουν ενδείξεις για τέλεση απιστίας, πλην όμως σε κάθε περίπτωση έχει επέλθει παραγραφή και αυτό θα πρέπει να το γνωμοδοτήσει και αποφασίσει η Βουλή και όχι το Δικαστικό Συμβούλιο.

Ο Θ. Δρίτσας, από το ΣΥΡΙΖΑ, είπε δεν υπάρχουν ενδείξεις για παράβαση καθήκοντος και για ηθική αυτουργία αντιστοίχως για τους κ.κ. Γ. Βουλγαράκη και Θ. Ρουσσόπουλο, ενώ αντιθέτως θα πρέπει να υπάρξει παραπομπή για τους τρεις άλλους διατελέσαντες υπουργούς για απιστία περί την υπηρεσία. Υποστήριξε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ανεξερεύνητες πτυχές στην υπόθεση.

Κατά την έναρξη της συζήτησης ο Θ. Ρουσόπουλος, με επιστολή του, ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να παρευρεθεί αναφέροντας πως επί δύο χρόνια, στις δύο Εξεταστικές Επιτροπές και την Προανακριτική που ακολούθησε, «αποτύπωσε τα γεγονότα που τον αφορούν και δεν περιμένει τίποτα απ’ τη διαδικασία».

Στο ζήτημα της παραγραφής των ενδεχόμενων ποινικών αδικημάτων που σχετίζονται με το σκάνδαλο εστιάστηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση, πως επιδεικνύει «εμπάθεια» έναντι των πολιτικών της αντιπάλων σε μία εποχή που χρειάζεται να πρυτανεύσει η συναίνεση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-11-2010 από directNEWS  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταίες Ειδήσεις