Logo

Ευθύνες σε Μπασιάκο και Δούκα επέρριψε ο Γκράτζιος για το Βατοπέδι



 
 

cebaceb5ceb4_18-11-2010

«Στρατηγική επιλογή της Πολιτείας» και «διαδικασία προαποφασισμένη από την πολιτική ηγεσία» χαρακτήρισε τις «ιερές» ανταλλαγές γης ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) Κωνσταντίνος Γκράτζιος,  κατά τη διάρκεια  της «μαραθώνιας» απολογίας του στην ειδική εφέτη ανακρίτρια κ. Ειρήνη Καλού που χειρίζεται το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Ειδικότερα ο κ. Γκράτζιος κατά την απολογία του, που σημειωτέον διήρκεσε  20 ώρες περίπου, αρνήθηκε τα κακουργήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση που αντιμετωπίζει, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα ότι στην περίπτωση της ανταλλαγής της λίμνης Βιστωνίδας-Νταλιάνη με ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου,  ο ρόλος της εταιρείας  ήταν στην ουσία «διακοσμητικός», έχοντας απλά τον ρόλο  «τυπικού αρμοδίου οργάνου προς κάλυψη της πληρότητας της διαδικασίας κατ’ εφαρμογή του νόμου».

Ο κ. Γκράτζιος επέρριψε τις ευθύνες για το σκάνδαλο στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Μπασιάκο και τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρο Δούκα, οι οποίοι με κοινή υπουργική τους απόφαση (ΚΥΑ 16651/26) μετέτρεψαν την ΚΕΔ σε απλό διεκπεραιωτή των «ιερών» ανταλλαγών δίνοντάς της το ρόλο απλού πληρεξουσίου για τη υπογραφή των συμβολαίων ανταλλαγής αφού της αφαίρεσαν κάθε δυνατότητα να προασπίσει τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, τις πρώτες πρωινές ώρες, ο κ. Γκράτζιος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγύησης 80.000 ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις