Logo

PaperPhone: Το μέλλον των κινητών τηλεφώνων (vid)



 
 

bnwphn_6-5-2011Σε μία βιομηχανία όπου τα άθραυστα και μικρότερα είναι και τα καλύτερα, ο πρώτος διαδραστικός, χάρτινος υπολογιστής στον κόσμο υπόσχεται πολλά για τη μελλοντική κυριαρχία του. 

Το λεγόμενο “PaperPhone” έχει μια εύκαμπτη ηλεκτρονική οθόνη, η οποία θα είναι ο προάγγελος μιας νέας γενιάς υπολογιστών, καθώς η ευέλικτη μορφή της το καθιστά πολύ πιο φορητό από οποιονδήποτε φορητό υπολογιστή, με αποτέλεσμα να μπορεί να διαμορφώνει το σχήμα του ανάλογα με την τσέπη σας.

Εξαιρετικά ελαφριά και κατασκευασμένη από ένα λεπτό φιλμ, η πρωτότυπη συσκευή μπορεί να κάνει ό,τι κάνει μέχρι στιγμής κι ένα smartphone. Μπορεί να αποθηκεύει βιβλία, να παίζει μουσική, να στέλνει μηνύματα κειμένου - και, φυσικά, να κάνει τηλεφωνικές κλήσεις.

Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι το PaperPhone δεν χρησιμοποιεί καθόλου ενέργεια όταν δεν αλληλεπιδρά κανείς με αυτό.

Ο εφευρέτης αυτού του πρωτοποριακού υπολογιστή, Ρόελ Βέρτεγκαλ, διευθυντής του Queen’s University Human Media Lab στο Κίνγκστον του Οντάριο, δήλωσε: «Αυτό είναι το μέλλον. Τα πάντα πρόκειται να μοιάζουν με το PaperPhone μέσα στα επόμενα 5 χρόνια».

«Αυτός ο υπολογιστής μοιάζει και λειτουργεί σαν ένα μικρό φύλλο διαδραστικού χαρτιού. Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με αυτό κάμπτοντάς το σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου, γυρνώντας τη γωνία για να γυρίσετε τις σελίδες ή γράφοντας επάνω του με στυλό», προσέθεσε.

Ο κ. Βέρτεγκαλ θα παρουσιάσει επίσημα το PaperPhone την ερχόμενη Τρίτη στο συνέδριο του Association of Computing Machinery's Computer Human Interaction για το 2011, στο Βανκούβερ.

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις