Logo

Βρέθηκε το γονίδιο που επηρεάζει την ευτυχία μας !



 
 

hppnss_6-5-2011Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το ποσοστό της ευτυχίας μας μπορεί να εξαρτάται τόσο από το πόσο καλά πηγαίνει η ζωή μας όσο και από τα γονίδιά μας, καθώς ισχυρίζονται ότι βρήκαν ένα γονίδιο το οποίο απελευθερώνει χημικά “ευτυχίας” στον εγκέφαλο.

Το γονίδιο 5-ΗΤΤ, όπως ονομάζεται, βοηθά επίσης, τα νευρικά κύτταρα ν’ ανακυκλώνουν τη σεροτονίνη – μια άλλη χημική ουσία του εγκεφάλου, η οποία συνδέεται με τη διάθεση και την κατάθλιψη.

Επιστήμονες από το London School of Economics ανέλυσαν τα γονίδια 2.500 ανθρώπων και βρήκαν ότι εκείνοι που κληρονόμησαν δύο “μεγάλες” εκδοχές του γονιδίου 5-ΗΤΤ ήταν πιο ευτυχισμένοι, σε αντίθεση με εκείνους που κληρονόμησαν δύο “μικρές” εκδοχές του ίδιου γονιδίου, οι οποίοι ήταν οι λιγότερο ευτυχισμένοι απ’ όλους.

Ο συμπεριφορικός οικονομολόγος, Ζαν-Εμανουέλ Ντε Νεβ, ο οποίος πραγματοποίησε την έρευνα, δήλωσε: «Από καιρό υπήρχε η πρόταση ότι αυτό το γονίδιο παίζει ρόλο στην ψυχική υγεία, αλλά η συγκεκριμένη μελέτη είναι η πρώτη που δείχνει ότι το 5-ΗΤΤ είναι καίριας σημασίας στη διαμόρφωση των επιμέρους επιπέδων ευτυχίας».

«Τα αποτελέσματα δείχνουν μια ισχυρή σχέση μεταξύ της ευτυχίας και αυτής της λειτουργικής παραλλαγής του συγκεκριμένου γονιδίου. Το εύρημα αυτό βοηθά να εξηγήσουμε γιατί μερικοί άνθρωποι έχουν την τάση να είναι από τη φύση τους πιο ευτυχισμένοι από κάποιους άλλους», εξηγεί ο Δρ. Ντε Νεβ.

Για τη διεξαγωγή της έρευνας, οι ερευνητές συνέκριναν τη γενετική σύσταση κάθε εθελοντή και τους έκαναν μια σειρά ερωτήσεων,  όπως: “Πόσο ικανοποιημένοι είστε με τη ζωή σας στο σύνολό της;”.

Εκείνοι που είχαν δύο “μεγάλα” γονίδια 5-ΗΤΤ, ανέφεραν τα πιο θετικά αποτελέσματα, ενώ περίπου το 26% των ατόμων με δύο “μικρά” γονίδια 5-ΗΤΤ, ήταν δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-5-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Είσαι συντηρητικός ή προοδευτικός; Είσαι Αριστερός η Δεξιός; Τα... γονίδια ευθύνονται !

Βρέθηκε το γονίδιο της απιστίας !


Τελευταίες Ειδήσεις