Logo

Την Τρίτη η απόφαση για Κεντέρη και Θάνου



 
 

Kenteris_Thanou_06-05-2011Την Τρίτη θα εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας για τον Κώστα Κεντέρη και την Κατερίνα Θάνου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικά με το σκηνοθετημένο τροχαίο ατύχημα τις παραμονές της έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το 2004.

Σημειώνεται ότι συγκατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι ο τότε προπονητής τους, Χρήστος Τζέκος, επτά γιατροί του ΚΑΤ καθώς και δύο πολίτες που είχαν δηλώσει δήθεν αυτόπτες μάρτυρες του επίμαχου τροχαίου.

Οι Κεντέρης και Θάνου υποστηρίζουν ότι το τροχαίο συνέβη στην πραγματικότητα και ότι… αλλότρια συμφέροντα μεθόδευσαν τις κατηγορίες σε βάρος τους για να μην διεκδικήσουν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Στο μεταξύ, σήμερα Παρασκευή, ολοκλήρωσαν στο Δικαστήριο τις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ζητώντας την απαλλαγή των πελατών τους, από τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Πάντως ο εισαγγελέας της έδρας έχει ήδη προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων, με την αναγνώριση όμως ελαφρυντικών για τους δύο αθλητές  και τους γιατρούς αλλά όχι και για τον Χρήστο Τζέκο, τον οποίο – όπως τόνισε στην αγόρευσή του – θεωρεί ως εγκέφαλο του σκηνοθετημένου τροχαίου.

Ειδικότερα, για τους Κεντέρη και Θάνου ο εισαγγελέας ζήτησε να τους αναγνωριστεί ως ελαφρυντικό η “ψυχική εξάρτηση”  που είχαν από τον προπονητή τους, ενώ για τους επτά γιατρούς του ΚΑΤ να δοθεί το ελαφρυντικό των “μη ταπεινών ελατηρίων”.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις