Logo

Κάθειρξη 8 ετών στον αναρχικό Γιώργο Βογιατζή-Βούτση



 
 

listeia_trapezas_06-05-2011Σε κάθειρξη οκτώ ετών, όπως και πρωτοδίκως, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ο αναρχικός Γιώργος Βογιατζής-Βούτσης, γιός του γνωστού στελέχους του ΣΥΝ.

Ο νεαρός κρίθηκε ένοχος για τη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή του Γκύζη στις 3 Οκτωβρίου 2007, στην οποία είχε πάει με ποδήλατο.

Το Δικαστήριο, κάνοντας δεκτή σχετική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, έκρινε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει κατά ανθρώπων, το όπλο και την χειροβομβίδα που είχε στην κατοχή του.

Στην απολογία του ο Γιώργος Βογιατζής- Βούτσης δήλωσε ότι δεν μετανιώνει για την πράξη του, χωρίς όπως τόνισε, αυτό να σημαίνει πως προτίθεται να την επαναλάβει και υποστήριξε ότι η ιδεολογία του δεν του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει βία κατά ανθρώπων.

Εξεταζόμενος ο πατέρας του ως μάρτυρας υπεράσπισης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μόνο ο ίδιος μπορεί να πει γιατί το έκανε αυτό. Είναι μια πράξη που με υπερβαίνει από πλευράς επιλογών. Δεν έχω αυτήν την ιδεολογική κατεύθυνση, ωστόσο, κατανοώ πως αντιδρά η νεολαία».

Οι υπάλληλοι της τράπεζας εξάλλου καταθέτοντας στη δίκη περιέγραψαν ως ευγενικό τον δράστη και είπαν ότι κρατούσε την χειροβομβίδα και το πιστόλι μόνο για εκφοβισμό. Μάλιστα προσέθεσαν, ότι αφού έδωσαν τα χρήματα, ο νεαρός τους ευχαρίστησε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις