Logo

Μπύρα από την αυθεντική συνταγή του Τζορτζ Ουάσινγκτον !



 
 

brgrg_6-5-2011Κατενθουσιασμένοι είναι οι Αμερικάνοι μετά την αναγγελία ότι η προσωπική συνταγή του πρώτου προέδρου της χώρας τους, Τζορτζ Ουάσινγκτον,  για τη “μικρή μπύρα” πρόκειται να αναδημιουργηθεί.

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, η οποία κατέχει τη χειρόγραφη συνταγή του 1757 μαζί με πολλά άλλα προσωπικά έγγραφα του Ουάσινγκτον, αποφάσισε να συνεργαστεί με ένα τοπικό ζυθοποιείο, προκειμένου να δημιουργήσει μια σύγχρονη εκδοχή του ποτού για τον εορτασμό των εκατοστών γενεθλίων της.

Παρόλο που η συγκεκριμένη μπύρα, η οποία έχει ονομαστεί “Fortitude's Founding Father Brew”, δεν θα πωλείται στο εμπόριο, 75 λίτρα πρόκειται να προσφερθούν για μια γευστική δοκιμή στις 18 Μαΐου, στο Rattle N Hum – γνωστό μπαρ του Μανχάταν – καθώς και στις 23 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του γκαλά για τα εκατοστά γενέθλια της βιβλιοθήκης.

Οι τοπικές ζυθοποιίες Πίτερ Τέιλορ και Τζος Νόουλτον, σκοπεύουν να παραμείνουν πιστές στην αυθεντική συνταγή του Ουάσινγκτον, κάνοντας απλά μερικές μικρές παραλλαγές, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ο Τζέρεμι Κόουαν, ιδρυτής της εταιρείας Shmaltz Brewing, η οποία επιβλέπει το έργο, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα μετατρέψουμε τη συνταγή του Τζορτζ Ουάσιγκτον σε ένα ακόμη πιο περίπλοκο και γευστικό προϊόν ως φόρο τιμής στη σύγχρονη, γνωστή σε όλους μας, μπύρα».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-5-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Μειώνει το αλκοόλ στις μπύρες της η Heineken

Η μπύρα των... γκέι !


Τελευταίες Ειδήσεις