Logo

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ρεάλ Μαδρίτης 82-63



 
 

realΗ Μακάμπι Τελ Αβιβ διέλυσε την Ρεάλ Μαδρίτης με 82-63 και θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό την Κυριακή (08/05) στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας.

Μέρες 2000 και 2001 αναμένεται να ζήσουμε στον τελικό της Ευρωλίγκας, καθώς Παναθηναϊκός και Μακάμπι θα τεθούν και πάλι αντιμέτωποι την Κυριακή (08/05), αυτή την φορά μετά την Θεσσαλονίκη και το Παρίσι, στην Βαρκελώνη.

Η ομάδα του Σοφοκλή Σχορτσανίτη κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία άντεξε ένα ημίχρονο με 82-63 και να βρεθεί σε ακόμα έναν Ευρωπαϊκό τελικό.

Εξαιρετική εμφάνιση για την Μακάμπι Τελ Αβίβ πραγματοποίησε ο Τσακ Έιντσον, ο Τζέρεμι Πάργκο πρόσφερε ουσία και θέαμα, ενώ ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης αποτέλεσε την "κολόνα" της "ομάδας του λαού". Για την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία προσπάθησε, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις ο Άντε Τόμιτς έκανε ότι μπορούσε, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό.

Ο αγώνας

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση από την Μακάμπι Τελ Αβίβ σε μία προσπάθεια να αιφνιδιάσει τους Ισραηλινούς και να επιβάλει τον ρυθμό της. Το αρχικό 0-4 από τους Τομιτς και Ρέγιες, έγινε 5-6 από καλάθι του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, αλλά για ακόμα μία φορά ο Ρέγιες βρήκε τη λύση και έδωσε "αέρα" τριών πόντων στη Βασίλισσα (5-8).

Κάπου εκεί, όμως ξεκίνησε το κρεσέντο της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ, καθώς το 5-8 έγινε 11-10 από τον Τζέρεμι Πάργκο και 14-10, έπειτα από τρίποντο του Πνίνι. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 14-12, ύστερα από δύο εύστοχες βολές του Φίσερ.

Στην δεύτερη περίοδο, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν επέτρεψε στην Μακάμπι να ξεφύγει παρά το 22-14 από τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη... Ο Πριτζιόνι με τρίποντο έκανε το 22-17 για να μειώσει ο Άντε Τόμιτς στον πόντο (28-27), δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Για ακόμα μία φορά, όμως ο "Σόφο" έδωσε την απαιτούμενη ανάσα στους Ισραηλινούς, οι οποίοι έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 32-29.

Επέβαλε το παιχνίδι της...

Η Μακάμπι συνέχισε να έχει το προβάδισμα στο σκορ και κατάφερε παρά τα διαδοχικά τρίποντα από τους Γιουλ και Πριτζιόνι να διατηρήσει ένα +4 (42-38) στο 25', προτού καλέσει ο Ντέιβιντ Μπλατ τάιμ άουτ για να ηρεμήσει τους παίκτες του...

Από εκεί και πέρα, η Μακάμπι κατάφερε να ελέγξει απόλυτα το ματς και βρέθηκε να προηγείται με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου 55-47, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Τζέρεμι Πάργκο, ο οποίος οδηγούσε τους Ισραηλινούς προς τον τελικό της Ευρωλίγκας.

Στην τέταρτη περίοδο, η Μακάμπι με εύστοχα σουτ τριών πόντων από τον Έιντσον και τον Πάργκο αύξησε την διαφορά στους 14 πόντους (63-49) και όλα έδειχναν ότι πολύ δύσκολα θα χάσει το δεύτερο "εισιτήριο" για τον τελικό της Ευρωλίγκας.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ δεν είχε κανένα πρόβλημα όχι μόνο να διατηρήσει την διαφορά, αλλά και να την μεγαλώσει (69-51), κλειδώνοντας ουσιαστικά το θετικό αποτέλεσμα που ισοδυναμεί με την πρόκριση της στον μεγάλο τελικό... Αυτό έγινε, λοιπόν καθώς η Μακάμπι του Σοφοκλή Σχορτσανίτη έφτασε στη νίκη με 82-63 και έπειτα από το 2008 και την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διεκδικήσει για ακόμα μία φορά την κορυφή της Ευρώπης.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 32-29, 55-47, 82-63.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-5-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport 24


Τελευταίες Ειδήσεις