Logo

Την Τρίτη κληρώνονται τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που θα ερευνήσουν τις ευθύνες των τριών πρώην υπουργών της Ν.Δ στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου



 
 

Vouli_18-11-2010Κληρώνονται την προσεχή Τρίτη στη Βουλή τα ονόματα των δέκα δικαστικών  που θα αποτελέσουν μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου,  που θα ασχοληθεί με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, παρά τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας περί άκυρης παραπομπής τριών «γαλάζιων» πρώην υπουργών.

Ειδικότερα, η κλήρωση θα αναδείξει τα πέντε τακτικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου καθώς και τα τρία αναπληρωματικά μέλη του. Επίσης, θα κληρωθούν τα ονόματα αυτών οι οποίοι θα ασκήσουν τα καθήκοντα του εισαγγελέα που θα προτείνει ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου, καθώς και του αναπληρωτή εισαγγελέα.

 

Στο μεταξύ, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ισχυρίστηκαν ότι είναι άκυρη η παραπομπή των πρώην υπουργών Π. Δούκα, Ευ. Μπασιάκου και Αλ. Κοντού και κάλεσαν τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο «να αναλάβει τις ευθύνες του», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον του.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μίλησαν για ακυρότητα της διαδικασίας καθώς και για «πλασματική πλειοψηφία» στη διαδικασία Κι αυτό διότι οι τρεις πρώην υπουργοί παραπέμπονται για άλλο αδίκημα(συναυτουργία σε απιστία) που αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο ψηφοφορίας από αυτό στο οποίο αναφέρονταν (αυτουργία σε απιστία) τα κόμματα της Αριστεράς,   Κ.Κ.Ε. και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ερωτηθείς για τις καταγγελίες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ότι δεν μπορεί να μπει στην ουσία του θέματος. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η Βουλή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι υποχρεωμένη να ψηφίζει επί του κατηγορητηρίου, όπως αυτό διατυπώνεται στο πόρισμα της προκαταρκτικής επιτροπής και όπως αυτούσια μεταφέρεται στο ψηφοδέλτιο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-11-2010  από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις