Logo

Έκτακτη Ολομέλεια δικηγόρων για την τρόικα



 
 

olomeleia_7-5-2011Την Κυριακή συνεδριάζει εκτάκτως η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας προκειμένου, να καθορίσει τη συνολική στάση του δικηγορικού σώματος απέναντι... στην Τρόικα.

Το διοικητικό συμβούλιο του Δ.Σ.Α. αποφάσισε ήδη, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Παρασκευή, να μην παρευρεθεί την ερχόμενη Τρίτη στη συνάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης με την Τρόικα, όπου θέματα συζήτησης θα είναι ο τρόπος λειτουργίας των δικηγορικών συλλόγων.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων:

*Η "μνημονιακή" κατανόηση της δικηγορίας «ως εμπορικής δραστηριότητας πλήττει το θεσμικό ρόλο του δικηγόρου ως συλλειτουργού στην απονομή της Δικαιοσύνης. Η δικηγορική κοινότητα οφείλει να περιφρουρήσει και να διασφαλίσει το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος καθώς και να συνδιαμορφώσει τις εξελίξεις που την αφορούν»

*Ο Δικηγόρος «δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο όταν "στοχοποιείται" διαρκώς από την πολιτική εξουσία ως κατά τεκμήριο προνομιούχος και φοροφυγάς, μετατρεπόμενος συγχρόνως σε έμπορο και φοροεισπράκτορα για λογαριασμό του κράτους».

* Οι δικηγόροι είναι «αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε δυναμικά και διεκδικητικά, με κάθε θεμιτό και νόμιμο μέσο, τις όποιες μεθοδεύσεις βάλλουν ενάντια στο θεσμικό ρόλο του δικηγόρου και των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Γιάννης Αδαμόπουλος, σε επιστολή του προς τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων επισημαίνει τα εξής:

«Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Θανάσης Ξηρός και μου ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 10.5.2011 και ώρα 6.00 μ.μ. θα πρέπει να βρίσκομαι στο Υπουργείο προκειμένου να παραβρεθώ σε συνάντηση με την «Τρόικα». Και αυτό γιατί, όπως μου είπε, θα τεθεί θέμα σχετικά με τον «τρόπο λειτουργίας» των Δικηγορικών Συλλόγων.

Ζήτησα να μάθω την «ατζέντα» της συνάντησης, πλην όμως με μεγάλη μου έκπληξη, έλαβα την απάντηση ότι ούτε ο ίδιος την γνωρίζει, αλλά εκείνο που γνωρίζει είναι ότι θα πρέπει να παραβρεθώ στη συνάντηση.(!!!)

Την ίδια απάντηση έλαβα και όταν του εδήλωσα ότι οι Δικηγόροι, έχουν όργανα και δρουν συλλογικά και δεν πρόκειται να συμμετάσχω εάν δεν ενημερώσω και συζητήσω το θέμα τόσο με την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας όσο και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Πέραν του υπεροπτικού και αλαζονικού ύφους του εν λόγω Γενικού Γραμματέα και μάλιστα προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου του οποίου είναι μέλος αλλά και προς ολόκληρο το δικηγορικό σώμα, δηλώνοντας ότι μάθει δεν μάθει την «ατζέντα» εγώ πρέπει να είμαι εκεί, θεωρώ μείζονος θεσμικής σημασίας το θέμα και πρέπει να λάβουμε σχετικές αποφάσεις.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις