Logo

Τον εκδικούνται για τις αποκαλύψεις του;



 
 

viastis_18-11-2010Την έκδοση εντάλματος σύλληψης με την κατηγορία του βιασμού εις βάρος του ιδρυτή της ιστοσελίδας Wikileaks, Τζούλιαν Ασάντζ, ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε η εισαγγελία της Σουηδίας.

Αρνείται τις κατηγορίες ο Τζούλιαν Εσέιντζ τις οποίες θεωρεί προσχηματικές για να χτυπηθεί το Wikileaks Στην ανακοίνωση της αρμόδιας εισαγγελέως Μαριάν Νι αναφέρεται ότι ζήτησε την έκδοση του εντάλματος σύλληψης του Ασάντζ που είναι ύποπτος βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης προκειμένου να διενεργηθεί ανάκριση καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατόν "να τον συναντήσουμε προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τις απαραίτητες ανακρίσεις". 

Οι κατηγορίες εις βάρος του 39χρονου ιδρυτή της Wikileaks, που είναι Αυστραλός υπήκοος αλλά διαθέτει κατοικία και στη Σουηδία, διατυπώθηκαν για πρώτη φορά τον περασμένο Αύγουστο, λίγο αργότερα αποσύρθηκαν και στη συνέχεια διατυπώθηκαν εκ νέου μετά τη διενέργεια σχετικής έρευνας που ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου.

Τότε ο Τζούλιαν Ασάντζ, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι δεν είχε ακόμη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, εγκατέλειψε τη Σουηδία.

Σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, αν το δικαστήριο αποδεχτεί το αίτημα της έκδοσης εντάλματος σύλληψης, ενδεχομένως αυτό να οδηγήσει στην έκδοση διεθνούς εντάλματος.

Ο Τζούλιαν Ασάντζ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες του βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης και έχει καταγγείλει μια, πιθανώς ενορχηστρωμένη από το Πεντάγωνο, "εκστρατεία δυσφήμισης", με στόχο την ιστοσελίδα του στην οποία δημοσιοποίησε πληθώρα απόρρητων εγγράφων για τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-11-2010 από directNEWS πηγή: Ελευθεροτυπία 


Τελευταίες Ειδήσεις