Logo

Για δωροδοκία μάρτυρα κατηγορείται ο Μπερλουσκόνι



 
 

Mperlouskoni_09-05-2011Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Μιλάνου για να παραστεί στη λεγόμενη “δίκη Μιλς”, στην οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες για εξαγορά μάρτυρα.

Ο Καβαλιέρε κατηγορείται αυτή τη φορά ότι δωροδόκησε , με 600.000 δολάρια, τον πρώην δικηγόρο του, Βρετανό Ντέιβιντ Μιλς, προκειμένου να δώσει ενώπιον της Δικαιοσύνης δύο ψευδείς καταθέσεις στην εκδίκαση δύο υποθέσεων, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄90.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τέταρτη φορά, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, που ο 74χρονος Ιταλός πρωθυπουργός παρίσταται σε δίκη που τον αφορά.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε στις 28 Μαρτίου στα δικαστήρια του Μιλάνου - μετά από απουσία οκτώ ετών- για την πρώτη συνεδρίαση στο πλαίσιο της δίκης Mediatrade, μίας υπόθεσης που αφορά σε υπερτιμολόγησης δικαιωμάτων.

Στη συνέχεια επανήλθε στο δικαστήριο στις 11 Απριλίου για τη δίκη Mediaset, στην οποία κατηγορείται ότι φούσκωσε τεχνητά τις τιμές των δικαιωμάτων μετάδοσης ταινιών, που είχαν αγορασθεί από εταιρείες βιτρίνες που τού ανήκουν, κατά την μεταπώλησή τους στον όμιλο Mediaset.

Σημειώνεται ότι ο Μπερλουσκόνι, κατά την προσφιλή του τακτική, έστρεψε με δηλώσεις του και πάλι τα πυρά του εναντίον των δικαστών χαρακτηρίζοντάς τους «καρκίνο προς εξάλειψη» και κατηγορώντας τους ότι διεξάγουν «εμφύλιο πόλεμο» εναντίον ενός πολιτικού εχθρού!

Πάντως η πιο “καυτή” δίκη με κατηγορούμενο τον Ιταλό πρωθυπουργό είναι εκείνη για το “σκάνδαλο Ρούμπιγκεϊτ", όπου κατηγορείται για εκπόρνευση ανήλικης.

Η δίκη αυτή άρχισε στις 6 Απριλίου και θα επαναληφθεί στις 31 Μαΐου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις