Logo

Δολιοφθορά στον ΟΣΕ !



 
 

ose_9-5-2011Περίεργη υπόθεση δολιοφθοράς στις γραμμές του ΟΣΕ, ερευνούν οι εμπειρογνώμονες.

Συγκεκριμένα την Κυριακή το βράδυ, άγνωστοι έκοψαν καλώδια ηλεκτροκίνησης 25.000 Volt, στο τμήμα Θεσσαλονίκης – Σίνδου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των συρμών.

Για «παράνομη ενέργεια οργανωμένου, εξειδικευμένου και ειδικά εξοπλισμένου κυκλώματος», κάνει λόγο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ανακοίνωσή της, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, οι δράστες είχαν την τεχνογνωσία τόσο για να προχωρήσουν στην καταστροφή του καλωδίου, όσο και να προφυλαχθούν από το ρεύμα υψηλής τάσης.

Στο μεταξύ, πέντε άτομα, ηλικίας από 22 ως 42 ετών, συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κινέτα, την ώρα που φόρτωναν σε δύο ΙΧ αυτοκίνητα, καλώδιο σιδηροδρόμου μήκους 300 μέτρων, αξίας 100.000 ευρώ και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Ωστόσο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποκλείει το ενδεχόμενο η καταστροφή του καλωδίου στη Σίνδο να οφείλεται σε αθίγγανους που προχωρούν επανειλημμένα σε κλοπές υλικών από το σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς δεν διαθέτουν ούτε τον εξοπλισμό, ούτε την τεχνογνωσία.

Πρόκειται για μια καταστροφή μήκους ενός χιλιομέτρου, ενώ εκτός από τα καλώδια έχει μετακινηθεί ή κλαπεί και άλλος εξοπλισμός.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις