Logo

Ορατοί θα είναι 4 πλανήτες με γυμνό μάτι ! (vid)



 
 

algn_9-5-2011Δεν χρειάζεται να είστε αστρονόμοι για να απολαύσετε ένα σπάνιο θέαμα, όπως αυτό που πρόκειται να συμβεί στον νυχτερινό ουρανό τις επόμενες μέρες.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε εσείς είναι να καταφέρετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι!  

 Από τις 9 έως και τις 12 Μαΐου, λίγο πριν την αυγή, θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα σπάνιο θέαμα στον ορίζοντα της Ανατολικής πλευράς, καθώς θα πραγματοποιηθεί μία πολύ σπάνια πλανητική ευθυγράμμιση 4 πλανητών: του Άρη, του Δία, της Αφροδίτης και του Ερμή.

Παρόλο που, στην πραγματικότητα, οι πλανήτες αυτοί απέχουν εκατομμύρια χλμ μεταξύ τους, στις 10 και στις 11 Μαΐου η Αφροδίτη, ο Δίας και ο Ερμής θα φαίνεται ότι απέχουν μερικά μόνο μέτρα. Ο Άρης θα εμφανιστεί λίγο πιο πέρα, κάτω αριστερά από τους άλλους τρεις.

Οι πλανήτες αυτοί θα είναι τα πιο λαμπερά αντικείμενα στον ουρανό μετά τη Σελήνη μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα και θα είναι ορατοί με γυμνό μάτι. Ωστόσο, κιάλια και τηλεσκόπια θα μπορούσαν να βοηθήσουν, καθώς το φαινόμενο θα είναι πιο δύσκολο να το δούμε όσο πλησιάζει η αυγή και αυξάνεται το φως.

Το βίντεο που ακολουθεί παρέχει μια απεικόνιση της σχετικής θέσης που θα έχουν οι συγκεκριμένοι πλανήτες από τις 9 έως και τις 11 Μαΐου.

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις