Logo

Στη φυλακή οι ταραξίες των γηπέδων



 
 

Adreas_Fakos_09-05-2011Να χαρακτηριστούν ως ιδιώνυμα τα αδικήματα που διαπράττουν οι ταραξίες των γηπέδων – δηλαδή να μη δίνεται αναστολή στην εκτέλεση της ποινής – προτείνει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φάκος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, τόνισε για το θέμα αυτό: «Δεν πάει άλλο. Φθάσαμε πλέον στο σημείο να βγαίνουν καλάσνικοφ ανάμεσα στους οπαδούς για επίλυση των διαφορών τους όπως συνέβη στην Κόρινθο.

Πρέπει να επανέλθει το ιδιώνυμο και οι ταραξίες να μπαίνουν στη φυλακή, χωρίς καμία αναστολή στην ποινή τους».

Ο κ. Φάκος υποστήριξε εξάλλου, πως όσο πιο ελαστική είναι η νομοθεσία, τόσο αποθρασύνονται οι ταραξίες. "Όταν ένας οπαδός γνωρίζει, πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να τον ενοχλήσει και να τον τιμωρήσει κανείς, τότε φυσικό είναι να αποθρασύνεται και να μην υπολογίζει τίποτα".

Πάντως ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας συμπλήρωσε πως μόνο με τις αυστηρότερες ποινές δεν νομίζει ότι θα εξαλειφθεί η βία:

«Χρειάζεται να γίνει ό,τι είναι εφικτό απ' όλες τις πλευρές - Πολιτεία, Αστυνομία, ΠΑΕ, ΕΠΟ, την δική μας - για να διορθωθούν τα πράγματα. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Γιατί να μην είμαστε κι εδώ όπως στο εξωτερικό;

Δεν μπορεί εκεί οι φίλαθλοι να κάθονται στο γήπεδο, με τον ίδιο τρόπο παρακολουθούν και μια παράσταση στο θέατρο. Στο εξωτερικό φωνάζουν, αλλά υποστηρίζουν κόσμια την ομάδα τους.

Δεν κάνουν όπως εδώ. Δεν μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας καταστροφές και καταδιώκοντας ... τους αντιπάλους ποδοσφαιριστές.

Είδα σ' έναν αγώνα στη Γερμανία να πέφτει ένα πλαστικό ποτήρι στον αγωνιστικό χώρο και αμέσως να διακόπτεται η αναμέτρηση με τους ποδοσφαιριστές να είναι στο πλευρό των διαιτητών. Μας έδωσαν ένα καλό μάθημα...».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις