Logo

Τοιχογραφία 700 ετών ανακαλύφθηκε σε Ιταλική εκκλησία



 
 

mrl_9-5-2011Μία όμορφα διατηρημένη τοιχογραφία 700 ετών βρέθηκε κρυμμένη πίσω από έναν τοίχο ιταλικής εκκλησίας.

Οι οικοδόμοι βρήκαν τη σκηνή με τη σταύρωση, κατά τη διενέργεια εργασιών αποκατάστασης στην εκκλησία, αλλά είχε κρατηθεί μυστικό, έτσι ώστε οι ειδικοί να μπορέσουν να αποκαταστήσουν – έστω και μερικώς – την τοιχογραφία.

Παρόλο που η εικόνα του Χριστού έχει φθαρεί με το πέρασμα του χρόνου, οι φιγούρες της Παναγίας, του Αγίου Ιωάννη, καθώς και αρκετών αγγέλων, είναι ακόμα ασαφώς ορατές στην ημικυκλική τοιχογραφία, η οποία περιλαμβάνει, επίσης, ένα περίπλοκο μοτίβο στις άκρες της.

Η ομάδα που συνέβαλε στην αποκατάστασή της λέει ότι είναι σημαντικής καλλιτεχνικής αξίας και ότι το ύφος της είναι παρόμοιο με εκείνο του προ-Αναγεννησιακού ζωγράφου και αρχιτέκτονα Τζιότο, αν και δεν είναι βέβαιο ακόμα ότι το ζωγράφισε εκείνος.

Η τοιχογραφία βρέθηκε στην εκκλησία της Sant' Anna, στο νησί Κάπρι, η οποία μέχρι το 1595 ήταν η κύρια ενοριακή εκκλησία του νησιού.

«Γίνονταν εργασίες ενίσχυσης σε έναν τοίχο, όταν ένα κομμάτι του έπεσε και οι εργάτες είδαν ότι κρυβόταν κάτι από πίσω του. Εξέτασαν την τρύπα και είδαν κάτι ζωγραφισμένο στον τοίχο», είπε ο πάτερ Κάρμινε Ντελ Γκαούντιο.

Ο πάτερ Ντελ Γκαούντιο είπε, επίσης, ότι σχεδιάζει να δώσει το “πράσινο φως” για την πλήρη αποκατάσταση της τοιχογραφίας, έτσι ώστε να επανέλθει στην αρχική της μεγαλοπρέπεια και μόλις ολοκληρωθεί να παρουσιαστεί στους επισκέπτες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις