Logo

Αυτάκια που εκφράζουν... τα συναισθήματα ! (vid)



 
 

ctrs_10-5-2011Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που, για οποιονδήποτε λόγο, δυσκολεύονται να δείξουν ή να εκφράσουν τα συναισθήματά τους όσο κι αν το θέλουν.

Τώρα όμως, χάρη σε μια ιαπωνική εταιρεία, έχουν πλέον τη δυνατότητα να εκφράζουν τα ενδότερα συναισθήματά τους με έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο: φορώντας ένα ζευγάρι φουντωτά αυτάκια στο κεφάλι!  

Η επιχείρηση ηλεκτρονικών Neurowear δημιούργησε ειδικά “αυτιά”, τα οποία ανταποκρίνονται στα εκάστοτε συναισθήματα του χρήστη μέσω ενός αισθητήρα στο μέτωπο.

Έτσι, όταν ο χρήστης είναι λυπημένος, τα αυτιά παίρνουν κλίση προς τα κάτω, αν είναι συγκεντρωμένος στέκονται όρθια, αν διασκεδάζει κουνιούνται χαρωπά, ενώ αν είναι κουρασμένος πέφτουν.

Η Neurowear υποστηρίζει ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στο τι σκέφτεται ή αισθάνεται ο χρήστης και στα “αυτιά”, τα οποία φέρουν την ονομασία Neocomimi.

Τα Neocomimi λειτουργούν με τη βοήθεια μιας κορδέλας, η οποία πηγαίνει γύρω από το μέτωπο του χρήστη και παρακολουθεί τα εγκεφαλικά του κύματα. Στη συνέχεια, ένας μικρός υπολογιστής υποτίθεται ότι αναλύει τη διάθεση του ατόμου την εκάστοτε στιγμή και αλλάζει την γωνία των “αυτιών” με έναν μικρό κινητήρα.

Στα βίντεο, ωστόσο, που έχει δημοσιεύσει η Neurowear στην ιστοσελίδα της, είναι δύσκολο να πει κανείς με σιγουριά αν τα χαριτωμένα “αυτάκια” έχουν εξ ολοκλήρου τον έλεγχο του τι συμβαίνει.

Όπως και να’ χει, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα Neocomimi κάνουν τους γύρω ανθρώπους να διασκεδάζουν και να αλληλεπιδρούν με αυτά, με τρόπους που ελάχιστα γκάτζετς έχουν καταφέρει στο παρελθόν.

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις