Logo

Σε φυλάκιση 31 μηνών καταδικάστηκαν οι Κεντέρης και Θάνου



 
 

Kenteris_Thanou-10-05-2011Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά κρίθηκαν, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, οι Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου για το σκηνοθετημένο τροχαίο ατύχημα, την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο το μεσημέρι της Τρίτης, επέβαλε στους δύο αθλητές - οι οποίοι, κατά την έκδοση της απόφασης ήταν απόντες και εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρο - ποινή φυλάκισης 31 μηνών στον καθένα.

Εξάλλου σε φυλάκιση 33 μηνών καταδικάστηκε και ο προπονητής τους Χρήστος Τζέκος, τον οποίο ο εισαγγελέας της έδρας είχε χαρακτηρίσει ως σκηνοθέτη της όλης υπόθεσης.

Το Δικαστήριο καταδίκασε επίσης σε ποινές φυλάκισης 6 έως 8 μηνών, επτά γιατρούς του ΚΑΤ που βεβαίωσαν ψευδώς ότι είχαν τραυματιστεί στο τροχαίο και έχριζαν νοσηλείας, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό των "μή ταπεινών ελατηρίων".

Τέλος, ποινές 7 και 15 μηνών επιβλήθηκαν σε δύο δήθεν αυτόπτες μάρτυρες του δηλωθέντος τροχαίου ατυχήματος, με το ελεφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούσαν στα αδικήματα της ψευδορκίας, ψευδούς αναφοράς στις αρχές, ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος (Κεντέρης-Θάνου), παράβαση καθήκοντος και ψευδείς βεβαιώσεις (γιατροί ΚΑΤ), ψευδορκία, ψευδή αναφορά στις αρχές και παράβαση του νόμου περί απαγορευμένων ουσιών (Χρ. Τζέκος) και ψευδορκία και ψευδή αναφορά στις αρχές ("αυτόπτες" μάρτυρες).

Όλοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις