Logo

Η Microsoft θέλει να αγοράσει το Skype



 
 

skp_10-5-2011Η Microsoft βρίσκεται στα πρόθυρα αγοράς του Skype για 6 δισεκατομμύρια ευρώ, παρά το γεγονός ότι η διαδικτυακή τηλεφωνική υπηρεσία πέρσι σημείωσε ζημίες.

Η συμφωνία αυτή, θα είναι η μεγαλύτερη στα 36 χρόνια της ιστορίας της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού στον κόσμο, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να υποδηλώνει την πρόθεση της Microsoft να ανταγωνιστεί την Apple και τη Google.

Παρά τον διπλασιασμό των πωλήσεων και των κερδών της κατά τα τελευταία 8 χρόνια, τα αποθέματα της Microsoft έχουν ατονήσει σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την ικανότητα της εταιρείας να αντιμετωπίσει τους νέους αντιπάλους ή να προσαρμοστεί στους νέους τρόπους που απαιτεί ο τομέας των υπολογιστών.

Στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία είναι η τιμή αγοράς του Skype, θα περιλαμβάνονται πιθανόν τα 477.113.000 ευρώ μακροπρόθεσμου χρέους, τα οποία βρίσκονται στον ισολογισμό του.

«Νομίζω ότι η τιμή είναι αρκετά λογική», είπε ο Σον Λι, διευθυντής του Παγκόσμιου Ταμείου Μερίσματος στην Ταϊπέι, το οποίο κατέχει τις μετοχές της Microsoft.

Το Skype, το οποίο εδρεύει στο Λουξεμβούργο, εξέταζε πρόσφατα και άλλες επιλογές, καθώς τόσο το Facebook όσο και η Google σκέφτονταν ξεχωριστά να προβούν σε κάποιου είδους συμφωνία μαζί του.

Μέχρι στιγμής, η Microsoft και το Skype έχουν αρνηθεί να προβούν σε οποιονδήποτε σχολιασμό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις