Logo

Στις 14 Ιανουαρίου 2011 εκδικάζεται η υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Γιάννη Κυπριωτάκη από τους απαγωγείς του



 
 

kypriwtakis_22-11-2010Η υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη και το Πανελλήνιο με τραγικό "πρωταγωνιστή" τον Ηρακλειώτη 50χρονο επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη, που δολοφονήθηκε άγρια από τους απαγωγείς του,  αναμένεται να εκδικασθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο  του Ιανουαρίου του νέου έτους  στα Χανιά, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  της πόλης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο 34χρονος Γιάννης Σταυρουλακης και  δύο ξαδέλφια από τη Συρία, ο 28χρονος Αμερ και ο 26χρονος Ουσάμα, οι οποίοι κατηγορούνται ότι το Μάϊο του 2009 απήγαγαν το Γιάννη Κυπριωτάκη και στη συνέχεια, αφού πήραν από την οικογένειά του ως λύτρα 154.000 ευρώ, τον χτύπησαν με πέτρες στο κεφάλι, τον στραγγάλισαν και τέλικά έκαψαν το πτώμα του μαζί με το αυτοκίνητό του.

Οι συνθήκες   της απαγωγής και της ειδεχθούς δολοφονίας θα  διερευνηθούν "καρέ- καρέ" από τους δικαστές μέσαυ από τις καταθέσεις των μαρτύρων, τα έγγραφα και τις απολογίες των κατηγορουμένων κατά την ακροαματική διαδικασία που αναμένεται να ξεκινήσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  στις 14 Ιανουαρίου 2011.

Ο 50χρονος Γιάννης Κυπριωτάκης, που διατηρούσε εργοστάσιο χρωμάτων, στις 18 Μαϊου 2009 δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο για να μεταβεί στην περιοχή της Φορτέτσας για επαγγελματικό ραντεβού. Όμως, αργεί να επιστρέψει και η οικογένειά του τον αναζητά.

Γύρω στις 6 τα ξημερώματα της 19ης Μαίου η σύζυγος του 50χρονου, που εκείνη τη στιγμή βρίσκεται στην Ασφάλεια, δέχεται τηλεφωνημα από το Γιάννη Κυπριωτάκη, ο οποίος λέει ότι τον έχουν απαγάγει τρια άτομα τα οποία ζητούν ως λύτρα 300.000 ευρώ. Μάλιστα, ο απαχθείς ζητεί να μην ειδοποιηθεί η αστυνομία και αναφέρει στη σύζυγό του  ότι οι απαγωγεις θα επικοινωνήσουν μαζί της  για περισσότερες λεπτομέρειες.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι αγωνιώδεις επικοινωνίες της συζύγου με τους απαγωγείς. Η γυναίκα καταφέρνει  να συγκεντρώσει 154.000 ευρώ και παρακαλεί :

-Σύζυγος: "Πότε θα τον αφήσεις;"

-Απαγωγέας:"Μόλις πάρω τα λεφτά μετά από δύο ώρες"

-Σύζυγος:"Μετά από δύο ώρες, που;"

-Απαγωγέας:"Θα σε πάρω τηλέφωνο να σου πω που είναι να πας να τον πάρεις"

-Σύζυγος:"Εγώ έκανα τα πάντα, τα πάντα"

-Απαγωγέας:"Εντάξει, γεια"

-Σύζυγος:"Σε παρακαλώ πολύ!   Έλα γεια" 

Οι αστυνομικές αρχές από τη στιμή που  βρήκαν το απανθρακωμένο πτώμα μέσα στο καμμένο αυτοκίνητο του θύματος χρειάστηκαν τέσσερις μήνες για να εξυχνιάσουν την υπόθεση.  Ο 34χρονος Γιάννης Σταυρουλάκης, η σύλληψη του οποίου ξαφνιάζει την τοπική κοινωνία, αρνήθηκε κατά την προδικασία  ότι ήταν αυτός που σκότωσε τον 50χρονο. Αντίθετα, ο 26χρονος Σύρος στις απολογίες του πριν τη δίκη υποστήριξε ότι ο Σταυρουλάκης ήταν ο αυτουργός της δολοφονίας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου οι απαγωγείς σκότωσαν τον 50χρονο  "επειδή είχαν υπόνοιες ότι πιθανόν ο Γιάννης Κυπριωτάκης είχε αναγνωρίσει κάποιον από αυτούς αφού και οι δύο αλλοδαποί είχαν εργασθεί στο παρελθόν σε συνεργείο βαφής του απαχθέντα, ενώ ο 34χρονος Γιάννης Σταυρουλάκης από το Ηράλειο κινούνταν στον επαγγελματικό χώρο του θύματος".

Σημειώνεται, ότι η δίκη είχε προσδιοριστεί αρχικά να γίνει στις 19 Νοεμβρίου 2010. Ωστόσο, επειδή οι κατηγορουμενοι δεν είχαν συνηγόρους υπεράσπισης, η εκδίκαση της υπόθεσης  αναβλήθηκε για τον προσεχή Ιανουάριο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις