Logo

Eurovision 2011: Δεν πέρασε στον τελικό η Κύπρος



 
 

Cyprus_13-5-2011Εκτός τελικού έμεινε η Κύπρος στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision που διεξήχθη την Πέμπτη 12 Μαΐου.

Ο Χρήστος Μυλόρδος έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση με εξαιρετική ερμηνεία και καλοδουλεμένη χορογραφία σε εντυπωσιακό σκηνικό. Το τραγούδι του “Σαν άγγελος σ΄ αγάπησα”, ένα δύσκολο και αρκετά ιδιαίτερο τραγούδι, δεν κατάφερε να πλασαριστεί στη δεκάδα που πήρε το εισιτήριο του τελικού.

Επίσης εκτός τελικού έμεινε και η Dana International από το Ισραήλ που είχε έρθει με τον αέρα της "Ντίβας".

Η παρουσίαση των τραγουδιών παρόμοια με του πρώτου ημιτελικού. Παλμοί καρδιάς, φωτισμός στην αρένα που αναβοσβήνει ανάλογα και καρτ ποστάλ στην αρχή, με τους παρουσιαστές να καλωσορίζουν τον κόσμο.

Οι 19 χώρες εμφανίστηκαν κατά σειρά:

bosniaherzeg_13-5-2011Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Ο Dino Merlin τραγουδάει “Love In Rewind”. Από τα λεγόμενα φαβορί, στο τέλος του τραγουδιού χαιρετάνε το τηλεοπτικό κοινό.

austria_13-5-2011Αυστρία: Η Nadine Beiler τραγουδάει “The Secret Is Love” Απόλυτο σκοτάδι στην αρχή και το φως μόνο επάνω στην ερμηνεύτρια, που κι αυτή είναι μαυροντυμένη. Ωραία φωνή και σωστή ερμηνεία.

Ολλανδία: Το γκρουπ 3JS τραγουδάει Never Alone” Ντυμένοι άλλοι στα άσπρα άλλοι στα μαύρα κι άλλοι στα ασπρόμαυρα σε ένα ασπρόμαυρο τραγούδι (αδιάφορο).

Βέλγιο: Οι Witloof Bay τραγουδούν “With Love Baby” ακαπέλα. Η "κρίση" τους χτύπησε κι αυτούς και μάλλον δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν μουσικούς και κάνουν μουσική υπόκρουση με τη φωνή τους.

Σλοβακία: Οι TWiiNS τραγουδούν “I'm Still Alive”. Ανεμίζον μαλλί για τις δίδυμες, ίδιες τουαλέτες σε διαφορετικό χρώμα με ό,τι περίσσεψε από την ουρά της Κέιτ Μίντλτον και κάτι βεγγαλικά από το γάμο… Το τραγούδι τους μάλλον βαρετό.

ukrain_13-5-2011Ουκρανία: Η Mika Newton τραγουδάει “Angel”. Η Εικαστική παρέμβαση από την Kseniya Simonova που ζωγραφίζει στην άμμο στο φόντο εντυπωσιάζει. Φτερά και πούπουλα για την τραγουδίστρια και ο απαραίτητος καπνός.

moldova_13-5-2011Μολδαβία: Οι Zdob și Zdub τραγουδούν “So Lucky”. Περίεργα καπέλα για να πιάνουν σήματα, όπως μας ενημέρωσε η παρουσιάστρια, καλωσήρθατε πάλι στο φετινό καρναβάλι, ζογκλέρ, ποδήλατο, τρομπέτες, κιθάρες, μονόκλ για φινάλε, αχταρμάς.

sweden_13-5-2011Σουηδία: Ο Eric Saade τραγουδάει “Popular”. Μεγάλο φαβορί. Ρυθμικό τραγούδι. Δεν τα έσπασε όλα τα τζάμια μέσα στο γυάλινο κλουβί, όπου έσπασε μόνο η μία γυάλινη πλευρά του. (Ευτυχώς για τον Χρήστο Μυλόρδο που ακολουθεί).

Κύπρος: O Christos Mylordos τραγουδάει “San Aggelos S’Agapisa”. Πολύ καλή ερμηνεία, ωραία σκηνική παρουσία άξιζε μια θέση στον τελικό.

Βουλγαρία: H Poli Genova τραγουδάει “Na Inat. Άνετη, με νεύρο και σωστή φωνητικά η τραγουδίστρια, έκανε τα χιλιομετράκια της κι αυτή στο σκηνικό. Κάτι μας θυμίζει το τραγούδι, αυτή πάλι τίποτα.

Π.Γ.Δ.Μ: Ο Vlatko Ilievski τραγουδάει “Rusinka”. Μπαλαρίνοι και μπαλαρίνες στη σκηνή, ρυθμικός “σεβντάς” για ρωσίδα, (μάλον απευθύνονται στο σοβιετικό μπλοκ για ψήφους) επιστράτευσαν ακορντεόν ακόμα και ντουντούκα.

Ισραήλ: H Dana International τραγουδάει “Ding Dong”. Από αυτή τη συμμετοχή της το μόνο που θα μας μείνει είναι "το Γκωτιέ φουστάνι της Άννας Βίσση". ΄Οσο για το τραγούδι της άστο καλύτερα. Πήγε και μια βόλτα αλλά… ξέχασε να γυρίσει στη σκηνή…

slovenia_13-5-2011Σλοβενία: Η Maja Keuc τραγουδάει “No One”. Πολύ καλή ερμηνευτικά η Maja Keuc και όμορφη, το τραγούδι τίποτα το ιδιαίτερο.

romania_13-5-2011Ρουμανία: Οι Hotel FM τραγουδούν Change” αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς έχουν προηγηθεί οι Bang (Θάνος Καλλίρης Βασίλης Δερτιλής) πριν από αρκετά χρόνια(1987) για την Ελλάδα.

estonia_13-5-2011Εσθονία: H Getter Jaani τραγουδάει “Rockefeller Street”. Κι αυτή μεγάλο φαβορί. Πολύ νεανική και ευχάριστη παρουσία μας έχουν αντιγράψει λίγο το brake dance.

Λευκορωσία: H Anastasiya Vinnikova τραγουδάει “I Love Belarus”. Άντε να δώσουν και συγχαρητήρια στον εαυτό τους, ωραία η τραγουδίστρια αλλά το τραγούδι σαν διαφήμιση ήταν. Το “I Love Belarus” το είπαν τόσες φορές που βαρεθήκαμε.

Λετονία: Οι Musiqq τραγουδάει “Angel In Disguise” αλλά μάλλον φασαρία κάνουνε.

denmark_13-5-2011Δανία: A Friend In London τραγουδάει “New Tomorrow”. Καλό τραγούδι καλή ερμηνεία. Όρθιο το μαλλί και σ’ αυτόν. Πολύ τρέξιμο πάλι.

ireland_13-5-2011Ιρλανδία: Οι Jedward τραγουδούν “Lipstick”. Τελικά αν αυτοί δεν κερδίσουν την Eurovision θα κερδίσουν στον διαγωνισμό "ποιος είχε το πιο όρθιο μαλλί". Πολύ καλή σκηνική παρουσία με τα γραφικά-σκηνικό, έκλεισαν εντυπωσιακά τον β’ ημιτελικό με πολύ κομφετί στο στάδιο. Ακόμα κι όταν τελείωσαν το τραγούδι τους όμως δεν σταμάτησαν να χοροπηδάνε σαν κατσίκια.

Οι χώρες που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου με τη σειρά που εκφωνήθηκαν είναι οι εξής:

1.Εσθονία

2.Ρουμανία

3.Μολδαβία

4.Ιρλανδία

5.Βοσνία –Ερζεγοβίνη

6.Δανία

7.Αυστρία

8.Ουκρανία

9.Σλοβενία

10.Σουηδία

Αυτοί είναι λοιπόν οι νέοι αντίπαλοι του Λούκα Γιώρκα feat. Stereo Mike στον τελικό του Σαββάτου όπου το "Watch my dance" θα ακουστεί για άλλη μια φορά στην Ευρώπη, με την ευχή να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, αφού μετά την δυναμική εμφάνιση στον πρώτο ημιτελικό έχουν ανατραπεί τα προγνωστικά και η Ελλάδα ανεβαίνει όλο και περισσότερο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις