Logo

Αυστραλία: Ομογενής αποπειράθηκε να σκοτώσει τα παιδιά της



 
 

egleismos_13-5-2011Ποινή κάθειρξης, που θα πρέπει να την εκτίσει σε ψυχιατρείο «για όσο χρόνο χρειαστεί», επέβαλε δικαστήριο της Μελβούρνης σε 43χρονη ομογενή, η οποία, τον Απρίλιο του 2010 επιχείρησε να σκοτώσει τα δύο παιδιά της και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει.

Το αυστραλιανό δικαστήριο, ειδικότερα,  έκρινε ότι η ελληνικής καταγωγής μητέρα δύο παιδιών, ηλικίας τριών ετών και επτά μηνών, πρέπει να καταδικασθεί σε 25ετή κάθειρξη.

Ωστόσο, έλαβε σοβαρά υπόψη του τις καταθέσεις των ιατρών και αποφάνθηκε ότι η κατηγορουμένη πάσχει από βαριάς μορφής κατάθλιψη και ψυχώσεις.

Για το λόγο αυτό,  στην απόφασή του αναφέρει ότι η Χ.Σ θα παραμείνει σε ψυχιατρική κλινική, υπό την φροντίδα της κρατικής υπηρεσίας για τις ψυχοδιανοητικές ασθένειες και μόνο αν κρίνουν οι γιατροί ότι έχει θεραπευτεί, θα μπορεί να αφεθεί ελεύθερη πριν εκτίσει το σύνολο της ποινής της.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, η ομογενής κατηγορουμένη αποπειράθηκε να δολοφονήσει τα παιδιά της και εν συνεχεία να θέσει τέλος στη ζωή της,  κατά τη διάρκεια ενός ψυχωτικού επεισοδίου.

Σημειώνεται, ότι η αστυνομία διερευνά καταγγελία του συνηγόρου υπεράσπισης, ο οποίος υποστήριξε ότι η εντολέας του κακοποιήθηκε από άλλους ασθενείς ενώ βρισκόταν υπό κράτηση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις