Logo

Πακιστάν: Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση



 
 

Pakistan_bomb_13-05-2011Δύο πακιστανοί Ταλιμπάν καμικάζι σκότωσαν τουλάχιστον 80 ανθρώπους, ανατινάζοντας τις βόμβες τους ανάμεσα σε δόκιμους της αστυνομίας που έφευγαν σε άδεια στο βορειοδυτικό Πακιστάν και οι Ταλιμπάν είπαν πως πρόκειται για μια "πρώτη επίθεση" για να εκδικηθούν το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν. (Βίντεο)

Αυτή η πρώτη μεγάλη βοβμιστική επίθεση στο Πακιστάν μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν στις 2 Μαΐου θα ενισχύσει την κοινή πεποίθηση πως η εξόντωσή του δεν θα μειώσει τη βία επειδή η Αλ-Κάιντα δεν έχει συγκεντρωτική δομή και θα συνεχίσει να εμπνέει οργανώσεις όπως τους Πακιστανούς Ταλιμπάν, που είναι διασκορπισμένες σ' όλο τον κόσμο και συνδέονται χαλαρά από την ιδεολογία τους.

"Είναι η πρώτη εκδίκηση για το μαρτύριο του Μπιν Λάντεν. Θα υπάρξουν και άλλες", δήλωσε τηλεφωνικά από αδιευκρίνιστη τοποθεσία ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Εχσανουλάχ Εχσάν.

Τα χαράματα στο Σαμπκαντάρ, μια μικρή πόλη του βορειοδυτικού Πακιστάν, ένας καμικάζι που επέβαινε σε μοτοσικλέτα ανατίναξε τη βόμβα του τη στιγμή που οι δόκιμοι, οι οποίοι είχαν φορέσει τα πολιτικά τους ρούχα, ετοιμάζονταν να ανέβουν στα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν στα σπίτια τους για 10ήμερη άδεια, εξήγησε ο Νισάρ Χαν Μαρουάτ, ο αρχηγός της αστυνομίας της περιφέρειας της Τσαρσάντα.

Η επίθεση είχε στόχο ένα κέντρο εκπαίδευσης της Frontier Constabulary, μιας παραστρατιωτικής μονάδας της αστυνομίας που είναι αρμόδια για τη φύλαξη των συνόρων.

Στη συνέχεια, ενώ οι αστυνομικοί και οι τραυματιοφορείς είχαν συγκεντρωθεί για να βοηθήσουν τα θύματα, ένας άλλος καμικάζι, ο οποίος ενδεχομένως επέβαινε επίσης σε μοτοσικλέτα, προκάλεσε ένα δεύτερο μακελειό.

Από τους νεκρούς, 65 ήταν δόκιμοι. Εξήντα άνθρωποι τραυματίσθηκαν. Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί φέτος στο Πακιστάν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-5-2011από directNEWS.gr πηγή:απε-μπε


Τελευταίες Ειδήσεις