Logo

Φωτογραφίες από την έκρηξη της Αίτνας



 
 

xpld_14-5-2011Η Αίτνα είναι το μεγαλύτερο και υψηλότερο ηφαίστειο της Ευρώπης, το οποίο είναι ενεργό εδώ και περίπου μισό εκατομμύριο χρόνια και παρόλο που εκρήγνυται τακτικά, δεν προκαλεί, συνήθως, ιδιαίτερες ζημιές στις γύρω περιοχές.

Όταν, ωστόσο, το πιο βίαιο ηφαίστειο της Ευρώπης εξερράγη την περασμένη Πέμπτη, ένας τολμηρός φωτογράφος κατάφερε να σκαρφαλώσει, αψηφώντας κάθε κίνδυνο, προκειμένου να φωτογραφήσει αυτή τη μεγαλειώδη επίδειξη της σεισμικής ενέργειας της φύσης.  

Μόλις άκουσε για την έκρηξη του ηφαιστείου, ο θαρραλέος φωτογράφος Μάρκο Φούλε, 53 ετών από την Τεργέστη, έτρεξε στο μέρος όπου σημειώθηκε, ώστε να τραβήξει φωτογραφίες.

Ευτυχώς, ήταν αρκετά τυχερός ώστε να μην τραυματιστεί ή σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης, καθώς μεγάλα κομμάτια ηφαιστειακής στάχτης έπεφταν παντού γύρω του.

Από κάποιο σημείο, μάλιστα, και μετά, η ανησυχία των αρχών για τη λάβα, που είχε αρχίσει να κυλάει απειλητικά προς την κατεύθυνση της κοντινής πόλης Κατάνια, ήταν τόσο μεγάλη που διέταξαν να κλείσει το αεροδρόμιο της πόλης.

rptn_14-5-2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

spr_14-5-2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bmkbm_14-5-2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

clrnc_14-5-2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις