Logo

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 3-0



 
 

aek_paokΜε τρία γκολ που προήλθαν από ισάριθμες στημένες φάσεις (21' Δέλλας, 47', 68' Ντιόπ, ), η ΑΕΚ διέλυσε τον ΠΑΟΚ και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ, μετά την ολοκλήρωση των μισών παιχνιδιών.

Με δύναμη της τα στημένα, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, σκόρπισε στους... τρεις ανέμους του ΠΑΟΚ και πήρε ένα τρίποντο χρυσάφι στο άδειο ΟΑΚΑ και σ' ένα ματς με πολύ κακό ρυθμό και θέαμα. Οι "κιτρινόμαυροι" ήταν καλύτεροι σ' όλη την διάρκεια του ματς, όμως κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, δίχως να πατήσουν γκάζι. Απλά στο... ρελαντί.

Ο Δικέφαλος του Νότου, δεν χρειάστηκε την συνδρομή του Σκόκο ή του Μπαχά για να σκοράρει, αφού την δουλειά τους την... έβγαλαν ένας αμυντικός και ένας μέσος. Ο λόγος για τον Τραϊανό Δέλλα και τον Ντιόπ.

Ο Έλληνας αμυντικός άνοιξε τον δρόμο της νίκης με γκολ που προήλθε από εκτέλεση φάουλ, ενώ ίδιο ξεκίνημα είχαν τα άλλα δύο τέρματα της ΑΕΚ, που πέτυχε ο Σενεγαλέζος μέσος. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Ένωσης, που παραμένει αήττητη στα πλέι οφ και μπορεί να ονειρεύεται το σεντόνι με τ' αστέρια του Champions League.

Άλλωστε, οι "κιτρινόμαυροι" πλέον βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας δύο βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και τα 3 γκολ τους δίνουν πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Μένει να δούμε τι θα κάνει και ο Παναθηναϊκός στον Βόλο. Αν δεν κερδίσει, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ κακός, δεν θύμισε σε τίποτα το πρόσωπο που έδειξε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια και δίκαια γνώρισε μια ήττα με κάτω το κεφάλι και δίχως να αντιδράσει καθόλου. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου, είχαν πολύ κακή αμυντική λειτουργία ιδιαίτερα στα στημένα και αυτό εκμεταλλεύτηκαν με το καλύτερο τρόπο οι αντίπαλοί τους.

Να ξεκαθαρίσουμε βέβαια, πως ούτε επιθετικά έκαναν τίποτα οι "ασπρόμαυροι" καθώς μπορεί να είχαν 7 τελικές προσπάθειες (8 είχε η ΑΕΚ, καθώς είπαμε πως το παιχνίδι είχε κακό ρυθμό), αλλά μόλις μια φορά απείλησαν πραγματικά τον Σάχα.

Με τέτοιες εμφανίσεις, ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση, έστω κι αν τα δύο από τα τρία παιχνίδια θα τα δώσει στην Τούμπα και η διαφορά είναι μόλις δύο βαθμούς από την κορυφή.

Βαθμολογία

ΑΕΚ: 8 βαθμοί

ΠΑΟΚ: 6 βαθμοί

Παναθηναϊκός: 4 βαθμοί

Ολυμπιακός Βόλου: 0 βαθμοί

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Σ. Μάνταλος

Βοηθοί: Χ. Ακριβός, Ι. Τουμπακάρης

Κίτρινες: 34' Κοντρέρας / 66' Σκόκο, 77' Μίτσελ

Γκολ: 21' Δέλλας, 47', 68'  Ντιόπ

Οι ενδεκάδες των ομάδων

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας, Ντιόπ (80' Ματέος), Μάκος, Μίτσελ, Καφές (52' Γκερέιρο), Σκόκο (66' Λαγός), Μπαχά.

ΠΑΟΚ (Χάβος): Χαλκιάς, Έτο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ (57' Λίνο), Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης (73' Ελ Ζαρ), Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς (65' Ντιέγκο Αρίας), Μουσλίμοβιτς.

Χιμένεθ VS Χάβος

Με 4-4-2 σε ρόμβο παρέταξε την ενδεκάδα της ομάδας του ο Μανόλο Χιμένεθ. Την "κιτρινόμαυρη" εστία υπερασπίστηκε ο Σάχα, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μανωλάς και Δέλλας, αριστερό μπακ ήταν ο Καράμπελας και Δεξιά ο Δέλλας. Αμυντικό χαφ ήταν ο Ντιόπ, λίγο πιο μπροστά ήταν οι Μάκος και Μίτσελ, ενώ πίσω από τους Σκόκο και Μπαχά ήταν ο Καφές.

Από την άλλη πλευρά, ο Μάκης Χάβος προτίμησε το 3-4-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χαλκιάς, ενώ η τριάδα στην άμυνα απαρτιζόταν από τους Σνάουτσνερ (δεξιά), Κοντρέρας (κέντρο), Τσιρίλο (αριστερά).  Αμυντικό χαφ ήταν ο Βιτόλο, αριστερά ο Γκαρσία, δεξιά ο Τσουκαλάς, επιθετικό χαφ ο Φωτάκης, ενώ αριστερό εξτρέμ ήταν ο Σαλπιγγίδης, δεξιά ο Ετο και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μουσλίμοβιτς.

Μουντό το σκηνικό στο ΟΑΚΑ και όχι λόγω του καιρού που ήταν ηλιόλουστος, αλλά για την απουσία του κόσμου. Το γήπεδο στο Μαρούσι ήταν άδειο, λόγω και της τιμωρίας από τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Ας ελπίσουμε να μην ξαναδούμε επεισόδια και κατά συνέπεια, τόσο μεγάλα παιχνίδια με άδειες εξέδρες.

Παρά την απουσία του κόσμου όμως, η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και λίγο έλειψε να σκοράρει από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα. Ο Νάτσο Σκόκο βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έπειτα κατέληξε άουτ.

Η συνέχεια βέβαια δεν ήταν ανάλογη, αφού ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν χαμηλός, οι δύο ομάδες έψαχναν τα πατήματά τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το θέαμα ήταν μετριότατο. Αν κάποια ομάδα είχε μια ελαφρά ανωτερότητα, αυτή δίχως αμφιβολία ήταν η ΑΕΚ.

Ο Δέλλας σε ρόλο σκόρερ (1-0)...

Έμοιαζε πάντως πολύ πιθανό, πως αν κάποια ομάδα σκόραρε, θα τα κατάφερνε από στημένη φάση. Όπως και έγινε. Στο 21ο λεπτό, ο Μίτσελ εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, ο Μπαχά πήρε την κεφαλιά, ο Τσιρίλο στην προσπάθειά του να διώξει έστρωσε την μπάλα στον Δέλλα και εκείνος με το κεφάλι την έστειλε στα δίχτυα. Η ΑΕΚ είχε πλέον το προβάδισμα.

Τρία λεπτά αργότερα (24'), οι "κιτρινόμαυροι" είχαν άλλη μια λαμπρή ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και πάλι από στημένη φάση. Ο Σκόκο εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά, ο Μανωλάς αφύλαχτος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά.

Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου το θέαμα δεν βελτιώθηκε και όσες καλές στιγμές είδαμε, έγιναν από την ΑΕΚ και προήλθαν από τι άλλο; Από στημένες φάσεις! Στην πραγματικότητα μια φάση ήταν καλή, όταν στο 35' ο Καφές έστρωσε την μπάλα σε φάουλ για τον Δέλλα, όμως το σουτ του Έλληνα αμυντικού πέρασε λίγο άουτ.

Από 'κει και πέρα, είδαμε κάποια νεύρα, σκληρά μαρκαρίσματα, κλασικά κακό ρυθμό και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την ΑΕΚ να έχει προβάδισμα ενός γκολ.

... και ο Ντιόπ έγινε εκτελεστής (2-0)

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έμοιαζε πολύ μ' αυτή του πρώτου μέρους, αφού και πάλι η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά. Μόνο που αυτή την φορά, δεν ήταν ο Σκόκο φάτσα με το γκολ αλλά ο Ντιόπ και δεν το έχασε! Από που ξεκίνησε η φάση; Από στημένο! Ο Σκόκο εκτέλεσε το φάουλ, ο Σενεγαλέζος άσος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Δικεφάλου του Βορρά για δεύτερη φορά. Ή πολύ καλή είναι η ΑΕΚ στα στημένα ή πολύ κακός ΠΑΟΚ. Μπορεί και τα δύο...

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πάντως έκανε την προσπάθειά της, με τον Μάκη Χάβο να πραγματοποιεί αλλαγές, προκειμένου να φρεσκάρει την ενδεκάδα του και να αλλάξει τα δεδομένα. Τα πράγματα όμως δεν ήταν τόσο εύκολα, αφού ο ΠΑΟΚ ήταν πίσω στο σκορ με δύο γκολ.

Στο 56ο λεπτό, οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου του Βορρά είχαν την ευκαιρία να μειώσουν στο σκορ και να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Ο Πάμπλο Γκαρσία με την βοήθεια του Μανωλά έδωσε την μπάλα στον Φωτάκη, όμως ο Έλληνας μέσος, απέναντι από τον Σάχα δεν κατάφερε να τον κερδίσει.

Ο Ντιόπ χτυπά πάντα δύο φορές (3-0)

Και ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε την προσπάθεια να γυρίσει το παιχνίδι, ο Ντιόπ έβαλε ένα τέλος στα όνειρά τους, σκοράροντας για δεύτερη φορά και μάλιστα πάλι από στημένη φάση. Στο 68ο λεπτό, ο Γκερέιρο εκτέλεσε ένα φάουλ από το κέντρο του γηπέδου, ο Δέλλας έκανε κεφαλιά πάσα και ο Σενεγαλέζος μέσος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σάχα.

Από κει και πέρα όλα είχαν τελειώσει. Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν κατακτήσει ήδη το πολύτιμο τρίποντο και οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν χαμένοι και συνέχισαν τα τραγικά τους λάθη. Στο 80' ο Λαγός έκλεψε την μπάλα από τον Τσιρίλο, έκανε το σουτ, ο Χαλκιάς έδιωξε, ενώ το πλασέ του Μίτσελ εσωσε πάνω στην γραμμή ο Κοντρέρας και έτσι ο ΠΑΟΚ γλίτωσε το 4-0. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, όπου βρήκε νικήτρια την ΑΕΚ. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-5-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport 24


Τελευταίες Ειδήσεις