Logo

Νέο αντιτρομοκρατικό σόου....με τη δίκη των 'Πυρήνων'



 
 

pyrines_22-11-2010Προβληματίζονται οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές για τον τόπο διεξαγωγής της δίκης των κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" που έχει προσδιοριστεί για τις 17 Ιανουαρίου 2011.   

Αντίθετα, τρεις προφυλακισμένοι  για παραβάσεις του νόμου που είναι γνωστός ως "αντιτρομοκρατικός", οι Χάρης Χατζημιχελάκης, Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού, δηλώνουν  χωρίς ίχνος προβληματισμού  ότι είναι μέλη της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς".

Ειδικότερα, χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες είχε συνεργασία με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Ελευθέριο Οικονόμου. Μοναδικό θέμα ήταν η επιλογή του τόπου στον οποίο θα διεξαχθεί η δίκη για την υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς".

Το βασικό θέμα που προβλημάτισε τους δύο άνδρες   είναι ότι στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα υψίστης ασφαλείας των γυναικείων  φυλακών Κορυδαλλού έχει ήδη ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης για το λεγόμενο "συνδικάτο του εγκλήματος", που δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 17-1-2011. 

Με βάση αυτό το δεδομένο, οι πληροφορίες λένε ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ έθεσαν επί τάπητος τέσσερις εκδοχές για το που μπορεί να διεξαχθεί η δίκη των φερομένων ως μελών της οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς". 

Συγκεκριμένα, τα τέσσερα ενδεχόμενα διεξαγωγής της δίκης  που συζήτησαν οι κ.κ. Τέντες και Οικονόμου έχουν ως εξής:

1. Να βρεθεί δεύτερη αίθουσα εντός των φυλακών Κορυδαλλού για να γίνει εκεί η δίκη για την οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς"

2. Να διεξάγεται τη μια ημέρα η δίκη για την οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" και την άλλη μέρα να συνεχίζεται η διαδικασία για το λεγόμενο "συνδικάτο του εγκλήματος".

3. Να διεξάγεται το πρωί η μια δίκη και μετά το μεσημέρι να ξεκινά η άλλη δίκη.

4. Να εξευρεθεί αίθουσα σε ένα από τα δικαστικά μέγαρα της Αθήνας στην οποία θα συνεδριάζει πιθανότατα το δικαστήριο που θα εκδικάσει την υπόθεση των φερομένων ως μελών της οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς".

Στο μεταξύ, οι προσωρινά κρατούμενοι Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού που συνελήφθησαν και απολογήθηκαν για την υπόθεση με τα πακέτα - βόμβες με επιστολή τους δηλώνουν "αιχμάλωτοι του επαναστατικού πολέμου, περήφανα μέλη της επαναστατικής οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς".

Επίσης, οι Τσάκαλος και Αργυρού αναφέρουν στην επιστολή τους ότι δεν μετανιώνουν για τίποτα και στηρίζουν όλες τις προκηρύξεις και τις ενέργειες της οργάνωσης και καταλήγουν: "τίποτα δεν τελείωσε , ο πόλεμος συνεχίζεται. Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς-Κομάντο Πρακτική θεωρία".

Στο ίδιο πνεύμα και ο προφυλακισμένος για την υπόθεση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" Χάρης Χατζημιχελάκης αναφέρει στη δική του επιστολή : "Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή μου στην επαναστατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Δηλώνω περήφανος για την επιλογή μου να σταθώ αδιάλλακτος στο στρατόπεδο του αντάρτικου πόλης μέχρι και τη στιγμή που ο κρατικός μηχανισμός κατάφερε να δέσει σφιχτά τα χέρια μου και να πετάξει το σώμα μου μέσα σε ένα μπουντρούμι". 

Ο Χάρης Χατζημιχελάκης χαρακτηρίζει σφάλμα του την μεταφορά, έστω και προσωρινά, όπως λέει, ενός μηχανισμού στο σπίτι του Χαλανδρίου το οποίο, όπως αναφέρει "όντας νόμιμο αποτελούσε τόπο συνάντησης ετερόκλητων ανθρώπων".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-11-2010  από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις