Logo

Καναδάς: Εντόπισε το κλεμμένο laptop του μέσω του Twitter



 
 

stolenlaptop1_15-5-2011Ένας άνδρας από τον Καναδά κατάφερε να εντοπίσει το κλεμμένο laptop του, σε απόσταση 800 χλμ., χρησιμοποιώντας το Twitter.

Με τη βοήθεια του Prey, ενός δωρεάν προγράμματος εντοπισμού, ο Sean Power, ανακάλυψε τον κλεμμένο υπολογιστή του σε ένα μπαρ του Μπρούκλιν, όπου ένας χρήστης του Skype με το κωδικό όνομα «Paolo Votano», τον χρησιμοποιούσε για να "σερφάρει" στο ίντερνετ και να επικοινωνεί με τους φίλους του.

twitter_15-5-2011Ο Power, όμως, ήταν στον Καναδά. Έτσι σκέφτηκε να στείλει ένα μήνυμα στο Twitter λέγοντας: «Το Prey μου έστειλε αναφορά και φωτογραφία ενός τύπου που παίζει με το κλεμμένο μου laptop. Τι να κάνω

Οι χρήστες του Twitter έσπευσαν να βοηθήσουν και βρήκαν τον άντρα με τον υπολογιστή. Μάλιστα, μια γυναίκα αποφάσισε να πάει στο μπαρ αυτοπροσώπως για να ελέγξει την κατάσταση.

Κάποιος άλλος προσφέρθηκε να οργανώσει μια «ομάδα επέμβασης» για την ανάκτηση της κλεμμένης συσκευής.

Ο ιδιοκτήτης της προτίμησε να καλέσει την αστυνομία, ωστόσο, έλαβε την απάντηση ότι δεν μπορούν να παρέμβουν χωρίς αυτοπρόσωπη καταγγελία.

stolenlaptop3_15-5-2011Ο Power, που στο μεταξύ είχε καταφέρει να πάρει φωτογραφίες του άνδρα, το λογαριασμό του στο Gmail και πληροφορίες για τον τραπεζικό του λογαριασμό, ζήτησε από τους «φίλους» του στο Twitter να μην αναμιχθούν.

«Παρακαλώ, παρακαλώ, να μην αναμιχθείτε ευθέως. Δεν θέλω να πάθει κανένας κακό για ένα χαζό laptop», ήταν το μήνυμά του.

Ωστόσο, η κοπέλα που είχε επισκεφθεί το μπαρ νωρίτερα, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Πλησίασε τον άνδρα, που αποδείχθηκε ότι ήταν συνιδιοκτήτης, και τον έπεισε να παραδώσει τον κλεμμένο υπολογιστή.

«Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν για τίποτα. Προτιμώ να ξεχάσω ό,τι έγινε και να προχωρήσω μπροστά. Αλλά, ναι. Είμαι 800 χλμ μακριά και κατάφερα να πάρω το κλεμμένο μου laptop πίσω», ήταν το τελευταίο μήνυμα του Sean Power.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις