Logo

Επιστήμονες "ξεκλείδωσαν" τα μυστικά της σεξουαλικής ικανοποίησης των γυναικών



 
 

fmlrgsm_16-5-2011Εδώ και πολλούς αιώνες αποτελεί μυστήριο για πολλούς άνδρες και μια πηγή απογοήτευσης για πολλές γυναίκες.

Τώρα, όμως, μια μελέτη του εγκεφάλου βοηθά τους επιστήμονες να ξεκλειδώσουν τα μυστικά του γυναικείου οργασμού.

Χρησιμοποιώντας σκάνερ προκειμένου να παρατηρήσουν ποια μέρη του εγκεφάλου ενεργοποιούνται όταν ερεθίζεται μια γυναίκα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 2 «δρόμοι» που οδηγούν στην ικανοποίησή της.

Ο ένας από αυτούς ενεργοποιείται όταν η γυναίκα είναι μόνη της και φαντασιώνεται, ενώ, ο άλλος, όταν διεγείρεται σωματικά από κάποιον εραστή.

avnanismosΤα ευρήματα αυτά, προέρχονται από δύο έρευνες. Η πρώτη, η οποία έγινε στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς του Νιου Τζέρσεϋ, με επικεφαλής τον Δρ. Μπάρι Κομίσαρουκ, ανέλυσε τις μαγνητικές τομογραφίες "σόλο" γυναικών κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής κορύφωσής και διαπίστωσε αυξημένη δραστηριότητα σε περισσότερα από 30 τμήματα του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένου και του προμετωπιαίου φλοιού – μια περιοχή που ελέγχει λειτουργίες όπως είναι η λήψη αποφάσεων, ο έλεγχος των επιθυμιών και η φαντασία.

Αντίθετα, όταν ο Τζάνικο Γεωργιάδης και οι συνεργάτες του διεξήγαγαν παρόμοια πειράματα στο Πανεπιστήμιο του Γκρόνινγκεν στην Ολλανδία, παρατηρώντας τις τομογραφίες γυναικών, οι οποίες τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής με τον εραστή τους, βρήκαν ότι η ίδια περιοχή του εγκεφάλου «σβήνει» κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Αυτό σημαίνει ότι μια γυναίκα μπορεί να έρθει σε οργασμό κατά τη διάρκεια μιας ερωτικής συνεύρεσης, όταν «αφεθεί» και φθάσει σε μια «άλλη κατάσταση συνειδητότητας». Η αδυναμία, ωστόσο, να καταφέρει τα παραπάνω, μπορεί να την εμποδίσει να φτάσει στην κορύφωση.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Δεν νομίζω ότι ο οργασμός σβήνει τη συνείδηση, αλλά την αλλάζει. Όταν ρωτάτε τους ανθρώπους πώς αντιλαμβάνονται τον οργασμό τους, περιγράφουν ένα συναίσθημα απώλειας του ελέγχου».

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η περαιτέρω μελέτη του οργασμού, καθώς και ο ρόλος του προμετωπιαίου φλοιού, θα μπορούσαν να βοηθήσουν ιδιαιτέρως τις γυναίκες που έχουν δυσκολία να φτάσουν στην κορύφωση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις