Logo

Tεστ DNA δείχνει στον ενδιαφερόμενο πότε θα πεθάνει !



 
 

dntst_16-5-2011Ένα τεστ DNA, το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα εκτίμησης του προσδόκιμου ζωής των ενδιαφερομένων έναντι 500 ευρώ, πρόκειται να βγει σύντομα στην αγορά.

Οι ιατρικοί ερευνητές που εργάστηκαν επάνω στην τεχνολογία αυτή, είπαν ότι το τεστ είναι σε θέση να διαβάζει τη «βιολογική ηλικία» ενός ατόμου από το μήκος των δομών που υπάρχουν στις άκρες των χρωμοσωμάτων του – γνωστές και ως τελομερή.

Τα τελομερή είναι ένας σημαντικός δείκτης της ταχύτητας με την οποία γερνάει ένα άτομο και αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που έχουν μικρότερα από το φυσιολογικό τελομερή, είναι πιθανό να πεθάνουν σε νεότερη ηλικία από εκείνους που έχουν μεγαλύτερα τελομερή.

Οι επιστήμονες λένε, επίσης, ότι το τεστ αυτό θα μπορούσε να παρέχει ζωτικές γνώσεις σχετικά με ένα φάσμα διαταραχών που σχετίζονται με την ηλικία – από καρδιαγγειακά νοσήματα μέχρι Αλτσχάιμερ και καρκίνο.

Όπως πάντα, βέβαια, υπάρχει και η αρνητική πλευρά του θέματος, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η αμφιλεγόμενη νέα τεχνολογία πρόκειται να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, μιας και δεν είναι καθόλου απίθανο οι ασφαλιστικές εταιρείες να αρχίσουν να απαιτούν από τον εκάστοτε πελάτη να κάνει το συγκεκριμένο τεστ πριν υπογράψουν κάποιο συμβόλαιο.

Μερικοί επιστήμονες ανησυχούν, επίσης, ότι το τεστ μπορεί να γίνει αντικείμενο καπηλείας από οργανισμούς ή φυσικά πρόσωπα στην προσπάθειά τους να πλασάρουν ψεύτικα ελιξίρια ζωής, ενώ δεν είναι καν γνωστό πώς μπορεί να αντιδράσουν οι άνθρωποι σε αυτό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις