Logo

Νεκρός ο "χρυσός" μαραθωνοδρόμος του Πεκίνου



 
 

scdd_16-5-2011Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες θανάτου του πρωταθλητή μαραθωνοδρόμου Σάμιουελ «Σάμι» Γουαντζίρου από την Κένυα.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Πεκίνου έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του, αλλά οι αρχές δεν έχουν ακόμα διαπιστώσει αν πρόκειται για αυτοκτονία ή δυστύχημα.

Οι αστυνομικές αρχές στην Κένυα ανακοίνωσαν ότι ο χρυσός ολυμπιονίκης, ηλικίας 24 ετών, έπεσε από το μπαλκόνι χθες το βράδυ, μετά από έναν έντονο καυγά που είχε με τη σύζυγό του, η οποία τον έπιασε με άλλη γυναίκα μέσα στο σπίτι τους, στην πόλη Rift Valley, 150 χλμ. βορειοδυτικά του Ναιρόμπι.

Η σχέση του Γουαντζίρου με τη σύζυγό του υπήρξε θυελλώδης. Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο πρωταθλητής είχε συλληφθεί μετά από καταγγελία της γυναίκας του, Triza Njeri, ότι απείλησε να την σκοτώσει με ημιαυτόματο όπλο.

Αργότερα, η Njeri απέσυρε την καταγγελία, λέγοντας ότι συμφιλιώθηκε με τον άντρα της, αλλα ο Γουαντζίρου παραπέμφθηκε να δικαστεί για παράνομη κατοχή όπλου, ενός AK-47.

Ο Γουαντζίρου έφτασε στο απόγειο της καριέρας του, όταν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008 κι έγινε ο πρώτος Κενυάτης στην ιστορία που κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε μαραθώνιο, τερματίζοντας μέσα σε 2 ώρες, 6 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις