Logo

Λονδίνο: Στη φυλακή παραμένει η Αντωνία Ηλία



 
 

antonia_hlia_16-5-2011Έλληνα δικηγόρο ζητάει τώρα η Αντωνία Ηλία, η οποία παραμένει κρατούμενη, μετά τη δεύτερη εμφάνισή της στο δικαστήριο του Λονδίνου, που θα αποφανθεί για το αίτημα έκδοσής της στην Ελλάδα.

Η φυγόδικη πρώην Πρωτοδίκης εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο δικαστήριο μετά από τετραήμερη διακοπή που είχε διαταχθεί προκειμένου να διευκρινιστεί η ταυτότητά της, καθώς η ίδια υποστήριζε ότι είναι... γαλλίδα δασκάλα και ονομάζεται Αντωνία Ζαμάν.

Αφού το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ταυτότητά της, η Αντωνία Ηλία ζήτησε να μην εκπροσωπείται από τον άγγλο δικηγόρο που έχει ορίσει δωρεάν η αγγλική Δικαιοσύνη και να της επιτρέψουν να φέρει τον δικό της δικηγόρο από την Ελλάδα.

Στη συνέχεια υπέβαλε αίτημα να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με τον δικηγόρο της.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου απέρριψε το αίτημά της να αφεθεί ελεύθερη, δηλώνοντας ότι είναι βέβαιη πως αν την αφήσει, δεν πρόκειται να εμφανιστεί ξανά στο αγγλικό δικαστήριο. Ωστόσο, έκανε δεκτό το αίτημα να προσλάβει δικό της δικηγόρο από την Ελλάδα και διέκοψε τη διαδικασία προκειμένου να της δώσει χρόνο να ενημερωθεί για την δικογραφία.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 31 Μαΐου, οπότε θα εκδοθεί και η απόφαση επί του αιτήματος των ελληνικών αρχών για την έκδοση της κατηγορούμενης στην Ελλάδα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις