Logo

Καταδίκη ακαδημαϊκού για την τύφλωση της γυναίκας του



 
 

via_17-5-2011Κάθειρξη 10 ετών και 3 μηνών επιβλήθηκε, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, σε 55χρονο καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για τα... μαθήματα κακοποίησης που πρόσφερε απλόχερα και συστηματικά στη γυναίκα και τα παιδιά του! 

Ειδικότερα, οι πράξεις, για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο ο ακαδημαϊκός, είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, σωματική βλάβη ανηλίκων και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η βιαιότητά του, μάλιστα, ήταν τόση που αποτέλεσμά της ήταν η απώλεια όρασης της γυναίκας του!

Χαρακτηριστική ήταν η κατάθεση της συζύγου του κατηγορουμένου στο δικαστήριο, η οποία είπε ότι για επτά χρόνια (από το 1998 μέχρι το 2005) υφίστατο τη βαρβαρότητα του συζύγου της.

Το ξύλο ήταν τόσο πολύ και τόσο άγριο που ένα από τα βίαια επεισόδια κατέληξε σε θλάση δεξιού οφθαλμού, η οποία, 8 μήνες μετά, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει ολικά την όρασή της, καθώς ήταν ήδη τυφλή από το άλλο μάτι.

Όπως υποστήριξε η σύζυγος, θύμα της βαναυσότητας του κατηγορουμένου, ο άντρας της είχε χρησιμοποιήσει μαχαίρι για να την απειλήσει, της φώναζε πως θα την πνίξει, τυλίγοντας γύρω από το λαιμό της ένα καλσόν.

Όλα αυτά, όπως είπε τη γυναίκα, της τα έκανε για να μην τολμήσει να πάει στην αστυνομία και να τον καταγγείλει.

Το χέρι του κατηγορουμένου έπεφτε βαρύ και στα παιδιά του, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, είχε χτυπήσει τα τρία από τα πέντε του παιδιά, εκ των οποίων τα δύο είναι ανήλικα.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του παραδέχθηκε μεγάλο μέρος όσων του καταμαρτύρησε η σύζυγός του.

Δικαιολογήθηκε, ωστόσο, ότι η ένταση που υπήρχε στο ζευγάρι και τα βίαια περιστατικά οφείλονταν στο συγγενικό περιβάλλον της συζύγου του και στις προσπάθειές του να τους χωρίσει.

Σημειώνεται, ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μείωσε την πρωτόδικη  ποινή του καταδικασθέντα κατά 6 έτη, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε επιβάλλει στον πανεπιστημιακό δάσκαλο ποινή κάθειρξης 16 ετών. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις