Logo

΄Εντεκα συμβουλές για να δείχνουμε νεότερες



 
 

look_younger_24-11-2010Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τα μυστικά που βοηθάνε τις γυναίκες να παραμένουν  και να δείχνουν νέες, όμορφες  και λαμπερές.

1.    Διαλέγουμε  πιο ανοιχτόχρωμα κραγιόν

«Οι σκούρες αποχρώσεις δεν είναι κολακευτικές στις πιο ώριμες επιδερμίδες, επειδή τα χείλια λεπταίνουν με την πάροδο του χρόνου», εξηγεί ο μακιγιέρ Matin Maulawizada, ο οποίος δουλεύει με διασημότητες όπως η Angelina Jolie. Καλό είναι λοιπόν, να διαλέγουμε ροδοκόκκινες αποχρώσεις ή αποχρώσεις στο χρώμα του δέρματος, ενώ προς αποφυγήν είναι οι ροδακινί και πορτοκαλί αποχρώσεις, καθώς κάνουν τα δόντια να φαίνονται κίτρινα. Αποφεύγουμε επίσης, να φοράμε κραγιόν έχοντας τελείως άβαφο το υπόλοιπο πρόσωπο μας, καθώς έτσι θα δείχνουμε μεγαλύτερες κι απ’ ότι αν δεν είχαμε βαφτεί καθόλου.

2.    Βάζουμε ρουζ πάνω από τα μήλα μας

Η μακιγιέρ Sandy Linter, που συνεργάζεται με την Elizabeth Hurley, μας συμβουλεύει: «Αν θέλετε να δείχνουν πιο ανασηκωμένα τα μάγουλά σας, τοποθετήστε το πινέλο του ρουζ στο υψηλότερο σημείο των ζυγωματικών σας και απλώστε το χρώμα με κυκλικές κινήσεις. Προτιμήστε ζεστές ροζ, βερικοκί ή μπρονζέ αποχρώσεις, καθώς δημιουργούν λιγότερη αντίθεση και δίνουν ένα πιο νεανικό αποτέλεσμα».

3.    Ανασηκώνουμε τα μάτια μας με το μολύβι

Μία πολύ καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιούμε μολύβι ματιών αντί για υγρό eyeliner, καθώς είναι μαλακό κι έτσι κάνει τα μάτια μας να φαίνονται μεγαλύτερα. Αν οι άκρες των ματιών μας γέρνουν προς τα κάτω, μπορούμε να σβήσουμε απαλά προς τα έξω με μία μπατονέτα την γραμμή που έχουμε κάνει με το μολύβι.

4.    Αγοράζουμε μεγαλύτερα γυαλιά ηλίου

Γνωρίζουμε όλες μας καλά τις καταστροφικές συνέπειες του ήλιου, γι’ αυτό -εκτός από τη συστηματική χρήση αντηλιακού-, φροντίζουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας με κομψά αξεσουάρ. «Αντικαταστήστε τα μικροσκοπικά γυαλιά ηλίου σας με γυαλιά με χοντρό σκελετό για να προστατέψετε καλύτερα την περιοχή γύρω από τα μάτια σας, καθώς εκεί δημιουργούνται πιο εύκολα ρυτίδες», εξηγεί η δερματολόγος Ranella Hirsch. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε το καπέλο. «Αγοράζοντας ένα καπέλο των 5 δολαρίων τώρα, θα σας γλυτώσει 10.000 δολάρια σε εμένα αργότερα», προσθέτει η Hirsch.

5.    Περιποιούμαστε τα χέρια μας

Οι δερματολόγοι συμφωνούν ότι τα χέρια μπορούν να προδώσουν πολύ εύκολα την ηλικία μιας γυναίκας. «Για να διατηρήσετε τη νεανική όψη των χεριών σας, μπορείτε να απλώσετε επάνω τους λίγη από την κρέμα του προσώπου σας και μετά να απλώσετε λίγη βαζελίνη από πάνω. Στη συνέχεια, φορέστε βαμβακερά γάντια και βγάλτε τα το πρωί που θα ξυπνήσετε», προτείνει η δερματολόγος Heidi Waldorf.

6.    Περιποιούμαστε τα πόδια μας

Τα άγρια, ξηρά πόδια, μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες ακόμα κι όταν φοράμε τα πιο σέξι παπούτσια. Η Waldorf μας συμβουλεύει να απλώσουμε μία λεπτή στρώση τζελ που να περιέχει σαλικυλικό οξύ και κατόπιν λίγη βαζελίνη, στις περιοχές που το δέρμα μας είναι σκασμένο ή άγριο και μετά να φορέσουμε κάλτσες. Αυτός ο συνδυασμός, βοηθάει να απομακρυνθούν οι κάλοι και οι φουσκάλες και να έχουμε ένα εμφανώς νεανικότερο και ομορφότερο αποτέλεσμα.

7.    Κλείνουμε τακτικά ραντεβού για εξέταση των ματιών μας

«Όταν δεν βλέπουμε καλά, σφίγγουμε τα μάτια μας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται βαθύτερες ρυτίδες στο μέτωπό μας», λέει η Hirsch και προσθέτει «Το 90% των φορών που έρχονται γυναίκες στα 30 τους για Botox, τις στέλνω στον οφθαλμίατρο, γιατί χρειάζονται αλλαγή γυαλιών».

8.    Χρησιμοποιούμε με προσοχή τα προϊόντα μαυρίσματος

Τα  προϊόντα μαυρίσματος μπορούν να δώσουν λάμψη ακόμα και στα πιο χλωμά δέρματα, αλλά μπορούν επίσης να σκουρύνουν και να τονίσουν τις κηλίδες που έχουμε αποκτήσει από τον ήλιο με τα χρόνια.

9.    Μπορούμε να εξαλείψουμε τις καφέ κηλίδες

«Ο χυμός λεμονιού αραιωμένος με νερό, βοηθάει να σβηστούν οι καφέ κηλίδες από το δέρμα», λέει η δερματολόγος Jessica Krant. Επειδή όμως, τα οξέα από τον χυμό λεμονιού μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό, καλό είναι να τον απλώνουμε με μία μπατονέτα πριν πέσουμε για ύπνο και σταδιακά, να αυξήσουμε τη χρήση σε δύο φορές την ημέρα.

10. Φυλάμε στο ψυγείο τα προϊόντα για την φροντίδα του δέρματος αφού τα ανοίξουμε

«Θα έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τα προϊόντα σας αν είναι παγωμένα», λέει η δερματολόγος, Patricia Wexler. Μία κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου, μπορεί να κάνει ως και δύο ώρες μέχρι δράσει, σε αντίθεση με τα 10 λεπτά που θα χρειαζόταν αν την είχαμε στο ψυγείο. Επιπλέον, αυτή η τεχνική διατηρεί τα προϊόντα φρέσκα για περισσότερο διάστημα.

11. Αφαιρούμε το μακιγιάζ πριν πέσουμε για ύπνο

«Η αφαίρεση του μακιγιάζ πριν τον ύπνο, δεν βοηθάει μόνο να αποφύγουμε να φράξουν οι πόροι μας. Είναι εξίσου πολύ σημαντικό να αφαιρέσουμε από το δέρμα μας τα καυσαέρια και την περιβαλλοντική μόλυνση, στην οποία εκθέτουμε τον εαυτό μας καθημερινά», συμβουλεύει η Wexler.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-11-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις