Logo

Είστε ευτυχισμένος; Θα πεθάνετε μια ώρα αρχύτερα !



 
 

hppdd_21-5-2011Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που είναι πολύ ευτυχισμένοι πεθαίνουν νεότεροι σε σύγκριση με τους πιο απαισιόδοξους συνομηλίκους τους.

Μία μελέτη που ακολούθησε ορισμένους ανθρώπους από την παιδική τους ηλικία, τη δεκαετία του 1920, μέχρι τα γεράματά τους, έδειξε ότι εκείνοι που είχαν χαρακτηριστεί «ιδιαίτερα χαρούμενοι» από τους δασκάλους τους στο σχολείο όταν ήταν μικροί, πέθαναν σε νεαρότερη ηλικία από ό,τι οι συμμαθητές τους που κρατούσαν μια πιο επιφυλακτική στάση.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι που είναι πολύ ευτυχισμένοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές, ενώ φοβούνται και πολύ λιγότερο από τους υπόλοιπους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν ρίσκα που αυξάνουν την πιθανότητα να πάθουν κάποιο μοιραίο ατύχημα.

Ερευνητές από διάφορα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, ανακάλυψαν, επίσης, ότι η σκληρή προσπάθεια που καταβάλουν οι άνθρωποι για να είναι ευτυχισμένοι, συχνά καταλήγει να τους αφήνει να αισθάνονται περισσότερη κατάθλιψη σε σχέση με πριν.

Η Τζούν Γκρούμπερ, καθηγήτρια στο τμήμα ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ, δήλωσε σχετικά με τους ανθρώπους που προσπαθούν ενεργά να είναι ευτυχισμένοι: «Όταν το κάνουν με το κίνητρο ή την προσδοκία ότι συγκεκριμένα πράγματα θα πρέπει να τους κάνουν να νιώθουν ευτυχισμένοι, μπορεί να καταλήξουν να νιώθουν περισσότερη απογοήτευση και λιγότερη ευτυχία».

«Ο ισχυρότερος δρόμος για την επίτευξη της ευτυχίας δεν είναι τα χρήματα ή η αναγνώριση μέσω της επιτυχίας ή της φήμης, αλλά το να κάνει κανείς κοινωνικές σχέσεις – οικογενειακές, φιλικές ή ερωτικές – με νόημα.

Αυτό σημαίνει ότι ο καλύτερος τρόπος για να ανεβάσει κανείς τα επίπεδα της ευτυχίας του είναι να σταματήσει να ανησυχεί τόσο για την επίτευξή της και να επικεντρώσει την ενέργειά του στην ανατροφή των κοινωνικών δεσμών που έχει με τους άλλους ανθρώπους.

Γι’ αυτό, αν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας, επικεντρωθείτε αποκλειστικά σε αυτό και αφήστε όλα τα υπόλοιπα να έρθουν από μόνα τους», κατέληξε η Δρ. Γκρούμπερ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις