Logo

Αλ Κάιντα: Στο στόχαστρο το Λονδίνο



 
 

lndnbm_22-5-2011Ο αντικαταστάτης του Οσάμα Μπιν Λάντεν στην ηγεσία της Αλ Κάιντα, σχεδιάζει μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, δίνοντας εντολή στους οπαδούς του να «συντρίψουν» την πόλη.

Λίγο μετά τον επίσημο διορισμό του ως επικεφαλής της γνωστής τρομοκρατικής ομάδας, ο Σαΐφ Αλ Αντέλ ορκίστηκε να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του Μπιν Λάντεν.

«Ο νέος ηγέτης μας ζήτησε ένα μεγάλο σχέδιο για το Λονδίνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Εσανουλά Εσάν, συμπληρώνοντας: «Πιστεύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η ραχοκοκαλιά της Ευρώπης και πρέπει να συντριβεί».

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, οι ηγέτες των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα συναντήθηκαν κοντά στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν για την επιβεβαίωση του νέου ρόλου του Αλ Αντέλ, 51 ετών, ​​ο οποίος κάποτε ήταν επικεφαλής της ασφάλειας του Μπιν Λάντεν.

Οι υπάλληλοι των βρετανικών υπηρεσιών ασφαλείας ανησυχούν ιδιαίτερα για την πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης, σαν εκείνη του Νοεμβρίου του 2008 στο Μουμπάι, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε ξενοδοχεία και κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 200 άτομα.

Έγγραφα που βρέθηκαν στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν έδειχναν ότι η Αλ Κάιντα σχεδίαζε να ανατινάξει πετρελαιοφόρα πλοία, με σκοπό την έναρξη μιας οικονομικής κρίσης στις δυτικές χώρες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις