Logo

Ευθύνες στους γιατρούς για τη μόνιμη αναπηρία του συζύγου της Γιώργου Αλβέρτη έριξε η Αλεξία Έβερτ



 
 

alvertis_24-11-2010"Ο σύζυγός μου Γιώργος Αλβέρτης είχε πολύ καλή φυσική υγεία, ένα εξαιρετικό μυαλό, και πολύ υψηλή νοημοσύνη. Σήμερα, στην ηλικία των 45 ετών,είναι ένα άτομο με αναπηρία, εντελώς εξαρτώμενο. Φέρεται σαν μωρό, δεν θυμάται που είναι η τουαλέτα στο σπίτι μας. Έχει οριστική μειονεξία, καθώς έχει υποστεί ζημιά το μέρος εκείνο του εγκεφάλου του που έχει να κάνει με τη διανόηση και ξεχωρίζει τον άνθρωπο από το ζώο".

Έτσι περιέγραψε η Αλεξία Έβερτ, ενώπιον του τριμελούς πλημμελειοδικείου της Αθήνας, την κατάσταση του συζύγου της πριν και μετά από την εγχείριση στον εγκέφαλο, στην οποία υποβλήθηκε πριν πέντε χρόνια προκειμένου να του αφαιρεθεί μια κύστη που εντοπίστηκε μετά από εξετάσεις.

Πίσω από την Αλεξία Έβερτ, κόρη του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ, που κατέθετε από το  βήμα του μάρτυρα, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονταν οi νευροχειρούργοι  Δημήτρης Ρολόγης και  Αθανάσιος Γρίβας, υπεύθυνοι για την επέμβαση και την μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς. 

Οι δύο γιατροί αντιμετωπίζουν το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια. Ο πρώτος, ο Δημήτρης Ρολόγης φέρεται να είχε το πρόσταγμα τόσο στο χειρουργείο όσο και στην παρακολούθηση του ασθενούς καθώς και στην αντιμετώπιση των όποιων επιπλοκών θα εμφανίζονταν. Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο Αθανάσιος Γρίβας ήταν ένας εκ των δύο γιατρών που, όπως είπε η Αλεξία Έβερτ, είχε επιλέξει ο ίδιος ο κ. Ρολόγης ως βοηθούς του. 

Ο δεύτερος βοηθός  του Δημήτρη Ρολόγη σ' αυτή την κρίσιμη για τη ζωή του ασθενούς επέμβαση, ήταν ο Δημήτρης Αγγελιδάκης, ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο έθεσε τέρμα στη ζωή του, ίσως, όπως λέγεται, γιατί δεν άντεξε τις πιέσεις που κάποιοι ασκούσαν για να δείξουν ότι αυτός είναι ο μόνος υπεύθυνος και να τον πείσουν να αναλάβει στο ακέραιο την ευθύνη για τη δυσμενή  εξέλιξη της υγείας του Γιώργου Αλβέρτη.

Μέρος των εγγράφων της δικογραφίας που θα αναγνώσει και θα λάβει υπόψη του το δικαστήριο είναι και το υπόμνημα που κατέθεσε στις δικαστικές αρχές λίγες ώρες πριν το θάνατό του  ο Δημήτρης Αγγελιδάκης.Ο αυτόχειρας γιατρός υποστηρίζει στο υπόμνημα πως ήταν ο βοηθός του αναπληρωτή καθηγητή Δημήτρη Ρολόγη. Και αρνείται κατηγορηματικά  ότι ευθύνεται ο ίδιοςελγ για τις μετεγχειρητικές βλάβες που υπέστη ο ασθενής, ισχυριζόμενος: "έπραξα εις το ακέραιο το καθήκον μου και δεν με βαρύνει η παραμικρή αμέλεια".

Η  Αλεξία Έβερτ καταθέτοντας είπε πως όλα ξεκίνησαν από κάποιους πονοκεφάλους που αισθανόταν ο σύζυγός της και ότι μετά από εξετάσεις φάνηκε η ύπαρξη της κύστης. "Μας είπαν ότι γίνεται επέμβαση, η οποία γίνεται με επιτυχία και ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα", η κ. Έβερτ και πρόσθεσε ότι από φίλους και γνωστούς έμαθαν ότι ο κ. Ρολόγης ειδικεύεται σε τέτοια χειρουργεία.

"Μας τηλεφώνησαν και μας είπαν ότι ο κ. Ρολόγης μπορεί να αναλάβει τον άντρα μου" είπε η κ. Έβερτ προσθέτοντας ότι ο σύζυγός της μπήκε στην ιδιωτική κλινική που εργαζόταν ο Δ. Αγγελιδάκης, όπου και έγινε η επέμβαση στις 22-1-2005.

Η μάρτυρας εστίασε το βάρος της κατάθεσής της στα όσα συνέβησαν μετά την εγχείριση. Από όσα είπε προκύπτει το συμπέρασμα ότι η οικογένεια του Γιώργου Αλβέρτη θεωρεί ότι έγιναν δύο βασικά λάθη

Το πρώτο σφάλμα κατά τη μάρτυρα ήταν  ότι οι γιατροί καθυστέρησαν να τοποθετήσουν παροχεύτευση που θα εκτόνωνε την πίεση στον εγκέφαλο και το δεύτερο ότι λίγες ημέρες μετά τη εγχείρηση και αφού ο Γ. Αλβέρτης παρουσίασε υψηλό πυρετό αφαιρέθηκε ξανά η παροχέτευση, προς αποφυγή τυχόν λοίμωξης, για να τοποθετηθεί ξανά μετά από δέκα ώρες. 

"Ο Γιώργος δεν ήταν πια ο ίδιος άνθρωπος" είπε η κ. Έβερτ και συμπλήρωσε:"δεν είχε αίσθηση του χώρου και του χρόνου και έλεγε συνέχεια ασυναρτησίες. Ποτέ δεν μας είπαν ότι ο Γιώργος θα μείνει ανάπηρος για το υπόλοιπο της ζωής του.Εμείς εμπιστευτήκαμε τη ζωή του άνδρα μου στον κ. Ρολόγη".

Η δίκη διακόπηκε για τις 3 Δεκεμβρίου με τη συνέχεια της κατάθεσης της κ. Έβερτ. Σημειώνεται, ότι ο Γιώργος Αλβέρτης και η οικογένειά του παρίστανται στη δίκη ως πολιτικώς ενάγοντες και έχουν στραφεί και με αγωγή τους κατά των δύο γιατρών ζητώντας συνολική αποζημίωση 9,5 εκατομμυρίων ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις