Logo

Στον εισαγγελέα η δικογραφία με το ηλεκτρονικό ''σκονάκι''



 
 

antigrafi_sms_22-5-2011Πάνω από 20 άτομα, καθηγητές και μαθητές, εμπλέκονται στην υπόθεση που αφορά το ηλεκτρονικό «σκονάκι»  στις Πανελλήνιες Εξετάσεις!

Αυτό προέκυψε από την ερευνα που διενήργησε, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελίες σε βάρος μαθητή για λήψη sms στο κινητό του από φροντιστήριο με απαντήσεις σε θέμα του μαθήματος Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, στις 18 Μαΐου σε σχολείο του Γαλατσίου.

Τα βασικότερα συμπεράσματα από το σχηματισμό της δικογραφίας, η οποία τη Δευτέρα θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, είναι τα εξής:

*Απαντήσεις σε θέματα Πανελληνίων, με sms,  στάλθηκαν από καθηγητές συγκεκριμένου φροντιστηρίου σε μαθητές τους και για το μάθημα των Μαθηματικών, εκτός από το τεχνολογικής κατεύθυνσης Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

*Από τους καθηγητές  3 ήταν εκείνοι που εστειλαν μηνύματα  με απαντήσεις θεμάτων και 18 οι μαθητές που τα έλαβαν στα κινητά τους.

*Υπάρχουν υπόνοιες για όλους τους μαθητές - της  Γ΄ Λυκείου είναι 100 άτομα -  που φοιτούν στο εν λόγω φροντιστήριο, ότι έλαβαν sms με απαντήσεις θεμάτων.

Για το λόγο αυτό  η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα ζητήσει από την Εισαγγελία να εγκρίνει την άρση του απορρήτου για τα κινητά τηλέφωνα όλων των μαθητών, που πηγαίνουν στο  εν λόγω φροντιστήριο.  

Τα παραπάνω προέκυψαν από την εξέταση στοιχείων και μαρτύρων στην οποία προέβη αυτές τις ημέρες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, εξετάσθηκαν 13 καθηγητές του φροντιστηρίου, το οποίο διατηρεί τρία παραρτήματα στην Αθήνα, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες,  υποστήριξαν ότι έστειλαν τα μηνύματα με τις απαντήσεις θεμάτων στους μαθητές τους, όπως κάνουν κάθε φορά, χωρίς να γνωρίζουν αν αυτοί ήταν μέσα στις αίθουσες, ή είχαν βγει έξω..

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν χαρακτηρίζει, στη δικογραφία που σχημάτισε, αδίκημα σε βάρος κανενός, κάτι το οποίο θα αποφασιστεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις