Logo

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0



 
 

pao_22-5-2011Με τον πρωταγωνιστή, σκόρερ και MVP του ματς, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του μπροστά στο κοινό του Παναθηναϊκού το "τριφύλλι" νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ.

Η μοίρα έμελλε να παίξει το καλύτερο παιχνίδι στον Ζιλμπέρτο Σίλβα στο αντίο του μπροστά στο κοινό του Παναθηναϊκού.  

Ο Βραζιλιάνος άσος σκόραρε στο 74' ήταν δίκαια ο MVP του ματς και αποθεώθηκε από 20.000 φίλους της ομάδας με το "τριφύλλι" να πετυχαίνει την δεύτερη νίκη του με 1-0 επί του ΠΑΟΚ σκαρφαλώνοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ.  

Οι "πράσινοι" πλέον κρατούν κυριολεκτικά στα χέρια τους την πρώτη θέση που στο φινάλε παίζουν με την ΑΕΚ εκτός έδρας σε ματς δίχως οπαδούς για τον "Δικέφαλο".  

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η φάση του 24' με τον Κάκο να δίνει πέναλτι και μετά να το παίρνει πίσω ως απόφαση με την συμβουλή των βοηθών του.

Παράπονα από τους φιλοξενούμενους για το γκολ του "τριφυλλιού" και την θέση του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο σουτ του Σισέ.  

Αποθέωση για τον Σαλπιγγίδη στην αλλαγή του από τον Ελ Ζαρ αλλά και για τους "πράσινους" (Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σισέ και Καραγκούνη) που ήταν στο κέντρο του γηπέδου ευχαριστώντας τους 20000 φίλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Η βαθμολογία (5η αγωνιστική)
1. Παναθηναϊκός 10 βαθ.
2. ΠΑΟΚ 9 βαθ.
3. ΑΕΚ 7 βαθ.
4. Ολυμπιακός Βόλου 6 βαθ.


Γήπεδο:  Ολυμπιακό στάδιο
Διαιτητής: Κάκος Αναστάσιος (Κέρκυρα)
Βοηθοί: Τάτσης Δημήτριος (Ηπείρου) - Γούκος Δημήτριος (Ηπείρου)
Τέταρτος διαιτητής: Βοσκάκης Μιχαήλ (Ρεθύμνου)
Κίτρινες: Σιμάο  / Κοντρέρας
Κόκκινες: - / -  
Γκολ: 74' Ζιλμπέρτο Σίλβα / -

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος (69' Μαρίνος), Βύντρα, Σαριέγγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Νίνης (68' Καραγκούνης), Λουίς Γκαρθία (46' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ.

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Έτο (69' Σνάουτσερ), Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης (80' Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (76' Ελ Ζάρ), Αθανασιάδης.  
 

Τα πλάνα των προπονητών  

Δύο αλλαγές σε συνάρτηση με το ματς της Τετάρτης κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου είχε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Σιμάο στην θέση του Κατσουράνη που αποβλήθηκε στο ματς με τους Βολιώτες ενώ προτιμήθηκε ο Σαριέγκι αντί του Μπουμσόνγκ. Οι άλλες εννέα επιλογές ήταν οι ίδιες με το ματς απέναντι στους Θεσσαλούς με τους Καντέ και τον Βάσκο στο κέντρο της άμυνας, τον νέο "χαζομπαμπά" Σπυρόπουλο στο αριστερό άκρο και δεξιά τον Βύντρα.  

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είχε δίπλα του τον μέσο από την Μοζαμβίκη που είχε σκοπό να σταματάει Φωτάκη και Τσουκαλα. Ο Λουίς Γκαρθία είναι και πάλι έναν ελεύθερο ρόλο μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ και πιο δεξιά ενώ άλλαζε θέση με τον Νίνη που ήταν στο δεξί άκρο. Λέτο και Σισέ συμπλήρωναν την επιθετική τριάδα με τον Γάλλο στην κορυφή της επίθεσης.  

Στην αντίπερα όχθη, ο Μάκης Χάβος δεν είχε στα πλάνα του τον τιμωρημένο Πάμπλο Γκαρσία και τον τραυματία Ιβιτς με τους δύο συμπαίκτες να είναι μαζί στην αποστολή και την εξέδρα για να στηρίξουν ψυχολογικά την προσπάθεια των συμπαικτών τους.  

Στην άμυνα επέστρεψε αντί του Μαλεζά ο Τσιρίλο που μαζί με τους Κοντρέρα, Έτο και Λίνο αποτελούσαν την αμυντική γραμμή. Μπροστά τους οι Βιτόλο και Τσουκαλάς ενώ πιο μπροστά τους ήταν ο Φωτάκης. Αριστερά ο Βιεϊρίνια και δεξιά ο Σαλπιγγίδης με τον Στέφανο Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.  
 

Απειλή... από αμυντικό  

Το πρώτο 15λεπτο στο ματς με τους γηπεδούχους που έλεγχαν τον ρυθμό του ματς να έχουν δύο καλές στιγμές στο ενεργητικό τους και τους φιλοξενούμενους που έδειχναν διατεθειμένοι να περιμένουν για να "χτυπήσουν" σε κάποια αντεπίθεση να έχουν μια καλή φάση.  

Στο 5' ο Βύντρα μετά από μια εξέλιξη κόρνερ σούταρε πολύ δυνατά από διαγώνια θέση και ανάγκασε τον Χαλκιά να απομακρύνει με γροθιές. Τέσσερα λεπτά αργότερα (9') οι "πράσινοι" απείλησαν κάνοντας μια "κομπίνα" από στημένη φάση. Ο Λουίς Γκαρθία εκτέλεσε φάουλ από πλάγια και ενώ όλοι μπήκαν μέσα στην περιοχή ο Ισπανός την έβγαλε λίγο έξω από την περιοχή αλλά το σουτ του Νίνη κόντραρε στους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και απομακρύνθηκε.  

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" στο 12' έκανε την πρώτη του φάση, όταν ο Λίνο από αριστερά βγήκε στην πλάτη του Βιεϊρίνια πραγματοποίησε την σέντρα αλλά η γυριστή κεφαλιά του Αθανασιάδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής ήταν εύκολη λεία για τον Τζόρβα.  
 

Τελικά ήταν ή δεν ήταν πέναλτι;;  

Στο 24' έγινε μια φάση που ανάγκασε αρχικά τους φιλοξενούμενους και κατόπιν τους γηπεδούχους να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Κάκου να καταλογίσει αρχικά... και μετά να πάρει πίσω την απόφαση του για πέναλτι του Τσιρίλο.  

Ο Λέτο εκτέλεσε ένα κόρνερ Μετά από κόρνερ του Λέτο, η μπάλα χτύπησε στον Τσιρίλο και ο Κάκος υπέδειξε πέναλτι για χέρι του Ιταλού αμυντικού προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.  

Όμως μετά από συνεννόηση με τον επόπτη και τον τέταρτο διαιτητή, έδειξε νέο κόρνερ προκαλώντας την οργή των "πράσινων" αυτή την φορά.  

Στο 27' ο Βύντρα απομάκρυνε με κεφαλιά πριν ο Αθανασιάδης γίνει απειλητικός στην σέντρα του Σαλπιγγίδη, σε μια από τις φάσεις που οι παίκτες του Μάκη Χάβου μπήκαν στην μεγάλη περιοχή.  
 

Σε χαμηλή πτήση οι τα ατού  

Ήταν φανερό πως σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου τα ατού των γηπεδούχων βρίσκονταν σε χαμηλή πτήση. Αυτός ήταν και ο λόγος οι γηπεδούχοι δεν είχαν καλή εικόνα στην ανάπτυξή του ενώ ο "Δικέφαλος του Βορρά" έδειχνε να βολεύεται με το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.  

Οι παίκτες του Φερέιρα μετά από ένα δεκάλεπτο κακής εικόνας έκαναν την επόμενη καλή φάση τους στο 40', όταν μετά από σέντρα του Νίνη ο Σισέ χωρίς ισορροπία έκανε από πλάγια θέση την κεφαλιά που πέρασε άουτ.  

Δύο λεπτά αργότερα (42') και πάλι οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Λουίς Γκαρθία η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Τσουκαλά και πήγε πάλι στον Ισπανό μέσο που σούταρε ψηλά άουτ, την ώρα που αρκετοί "πράσινοι" διαμαρτυρήθηκαν για παράβαση.  

Οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή πριν το φινάλε του πρώτου μέρους όταν ένα πολύ δυνατό σουτ του Νίνη στο 43' βρήκε σε αντίπαλό του και πέρασε μόλις δίπλα από την εστία του Χαλκιά σε κόρνερ.  

Μέσα ο Λάζαρος... απειλούσε ο Λέτο  

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αντικατέστησε τον Λουίς Γκαρθία με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που πήγε στο δεξί άκρο της επίθεσης και ο Νίνης πήρε την θέση του Ισπανού μέσου πίσω από τον Σισέ.  

Οι γηπεδούχοι που έλεγχαν και πάλι την ροή του ματς κόντρα στους αντιπάλους τους απείλησαν με τον Λέτο από στημένη φάση στο 50' αλλά το φάουλ του Αργεντίνου άσου πέρασε μόλις άουτ.  

Τρία λεπτά αργότερα (53') και πάλι ο Λέτο ήταν πρωταγωνιστής μιας ευκαιρίας, όταν μετά την σέντρα του Νίνη, ο Τσιρίλο απομάκρυνε πριν τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και ο Αργεντίνος με ψιλοκρεμαστό σουτ είδε τον έμπειρο Χαλκιά να απομακρύνει σε κόρνερ με εντυπωσιακό τρόπο.  

Αλλαγές στην "σκακιέρα" του ματς
Οι δύο προπονητές βλέποντας τα πράγματα να κυλούν με ουσία ή χωρίς αντίστοιχα για τον καθένα (Φερέιρα και Χάβο) και τον χρόνο να κυλάει, άρχισαν τις αλλαγές ως απέλπιδα προσπάθεια να πετύχουν εκατέρωθεν τους στόχους τους.  

Ο Πορτογάλος τεχνικός του "τριφυλλιού" απέσυρε τον κουρασμένο Νίνη και τον Σπυρόπουλο και έβαλε στο ματς τον Καραγκούνη και τον Μαρίνο που πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας και αυτόματα ο Βύντρα στα αριστερά. Από την πλευρά του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έβαλε στο ματς αντί του Ετο τον Σνάουτσερ ενώ έδωσε και οδηγίες στον Βιεϊρίνια που πλέον είχε νέο αντίπαλο.  

Αποχαιρετά με γκολ και αποθεώθηκε  

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ματς αλλά δεν έβρισκαν τον τρόπο να φτάσουν στην αντίπαλη εστία και μέσα στην περιοχή του Χαλκιά λόγω της καλής άμυνας των φιλοξενούμενων. Στο 73' ο Βύντρα σούταρε έξω από την περιοχή και ο διεθνής πορτιέρο απομάκρυνε σωτήρια.  

Δεν έγινε όμως το ίδιο και ένα λεπτό αργότερα, όταν στο 74' μετά από φάουλ του Λέτο ο Χαλκιάς απομάκρυνε με γροθιές χτυπώντας με τον Κοντρέρα στην επαναφορά ο Σισέ σούταρε και πάλι ο Χαλκιάς απομάκρυνε αλλά η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Ζιλμπέρτο Σίλβα που άνοιξε το σκορ και έβαλε φωτιά στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Το πρόσωπο του ματς που δέχθηκε συγκινημένος μια ανθοδέσμη πριν την έναρξη από τους οπαδούς πέτυχε το λυτρωτικό γκολ για τους "πράσινους" που πλέον ήταν σε ευνοϊκή θέση την ώρα που από τον "Δικέφαλο του Βορρά" διαμαρτύρονταν για οφ σαιντ του Βραζιλιάνου άσου την ώρα που σούταρε ο Γάλλος συμπαίκτης του.  

Μέσα ο Μούσλι... και χαμένη ευκαιρία  

Ο Χάβος άμεσα στο ματς έριξε τους Ελ Ζαρ και Μουσλίμοβιτς αντί των Σαλπιγγίδη και Φωτάκη με τον πρώην άσου του Παναθηναϊκού να αποθεώνεται από τους 20.000 φίλους του "τριφυλλιού" και εκείνος να τους χαιρετάει σε μια άκρως επαγγελματική συμπεριφορά ενός μεγάλου παίκτη.  

Οι φιλοξενούμενοι στο 84' έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση εκμεταλλευόμενοι λίγο την καθίζηση των γηπεδούχων. Ο Βιεϊρίνια έκανε την σέντρα από αριστερά και στην πορεία της ο Μουσλίμοβιτς με προβολή είδε την μπάλα να περνάει σαδιστικά άουτ και τους συμπαίκτες του στον πάγκο να "χτυπιούνται" κυριολεκτικά για την ατυχία του Βόσνιου επιθετικού.  

Την ίδια ώρα ο "πόλεμος" στην εξέδρα είχε ξεκινήσει λίγο μετά το γκολ και ενώ οι οργανωμένοι έβριζαν τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ενώ οι υπόλοιποι οπαδοί των Ανδρέα Βγενόπουλο.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν όσο μπορούσαν να διατηρήσουν το πολύτιμο 1-0 στα τελευταία λεπτά και τις καθυστερήσεις του ματς με τον Λέτο στο 92' να σουτάρει από πλάγια και τον Χαλκιά να μπλοκάρει για μια ακόμα φορά.

 

Τα σενάρια των Play off

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής ανέτρεψαν τα μέχρι στιγμής δεδομένα και φέρνουν τον Παναθηναϊκό ως φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης, ενώ η ΑΕΚ φαίνεται πως δεν έχει πια βάσιμες ελπίδες.

Μαθηματικά, βέβαια, έχουν όλοι, όμως όπως φαίνεται Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είναι τα μεγάλα φαβορί για τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League.

Ας ξεκινήσουμε με τη βαθμολογία μέχρι στιγμής και μετά θα πούμε τα σενάρια, τα οποία ουσιαστικά είναι δυο αν και μαθηματικά είναι περισσότερα.playoff_22-5-2011

Έκτη και τελευταία αγωνιστική Κυριακή 25-5-2011:

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: 20:30

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός Βόλου: 20:30

Παναθηναϊκός: 10 (7-5)

ΠΑΟΚ: 9 (6-7)

ΑΕΚ: 8 (6-4)

Ολυμπιακός Βόλου: 6 (4-7)

** Σε παρένθεση τα γκολ υπέρ και κατά

Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα Κριτήρια Κατάταξης είναι κατά σειρά:

1. Οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια.

2. Η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Τα σενάρια των Play off...

Ο Παναθηναϊκός για να τερματίσει πρώτος θέλει νίκη δική του και είναι αδιάφορος για τα άλλα αποτελέσματα. Σε περίπτωση ισοπαλίας τα πράγματα είναι δύσκολα, καθώς ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα χάσει βαθμούς από τον Βόλο στην Τούμπα. Η πρόκριση πάντως για το Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται στα ...χέρια του!

Ο ΠΑΟΚ για να βγει πρώτος θέλει νίκη δική του επί του Βόλου και ο Παναθηναϊκός να έρθει ισόπαλος με την ΑΕΚ ή ακόμα και να χάσει από την Ένωση.

Η ΑΕΚ για να βγει πρώτη θέλει νίκη δική της οπωσδήποτε και ήττα ή ισοπαλία του ΠΑΟΚ στην Τούμπα από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Εδώ θα πρέπει τονίσουμε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου "βολεύεται" και με ήττα του στην Τούμπα, αρκεί η ΑΕΚ να μη νικήσει τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό, γιατί αν η ΑΕΚ τερματίσει πρώτη, στο Europa League βγαίνει (σα φιναλίστ του Κυπέλλου) ο Ατρόμητος και οι Βολιώτες μένουν...εκτός!   

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-5-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport 24


Τελευταίες Ειδήσεις