Logo

Αυστραλία: "Κληρονόμησε"... το σπέρμα του νεκρού συζύγου της



 
 

sperma_23-5-2011Ο θάνατος του συζύγου δεν μπόρεσε να εμποδίσει το όνειρο ενός ζευγαριού στην Αυστραλία, να αποκτήσει ένα δικό του παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση!

Η  Τζόσλιν ‘Εντγουαρντς δεν μπόρεσε  να γίνει μητέρα, όσο ζούσε ο σύζυγός της Μάρκ. Ωστόσο, οι δυό τους είχαν προλάβει να υπογράψουν τα έντυπα για  να καταφύγουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση, μια μόλις ημέρα πριν ο σύζυγος σκοτωθεί πέφτοντας από το μπαλκόνι.

Η χήρα, μόλις πέθανε ο σύζυγός της προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και ζήτησε να της επιτραπεί να λάβει το σπέρμα του νεκρού συζύγου της,  για να γίνει μητέρα.

Μάλιστα, έθεσε στη διάθεση του δικαστηρίου όλα  τα σχετικά έγγραφα, από τα οποία προκύπτει η τελευταία θέληση του συζύγου της: να δώσει το σπέρμα του στη γυναίκα του για να αποκτήσουν οι δυό τους ένα παιδί με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Αυτή η κίνησή της ήταν απαραίτητη, καθώς  η νομοθεσία στη Νέα Ουαλία απαγορεύει την εξωσωματική γονιμοποίηση χωρίς την έγκριση του δότη.

Το  δικαστήριο της Νέας Νότιας Ουαλίας, για πρώτη φορά στα νομικά χρονικά της εν λόγω πολιτείας της Αυστραλίας, έδωσε το "πράσινο φως" για να προχωρήσει η εξωσωματική γονιμοποίηση με το σπέρμα του νεκρού συζύγου.

Ειδικοτερα, τα μέλη του δικαστηρίου έκριναν  ότι η Τζόσλιν ‘Εντγουαρντς μπορεί να κληρονομήσει το σπέρμα του συζύγου της, εφόσον είναι κληρονόμος της περιουσίας του.

Έτσι, οι γιατροί  μπορούν να βάλλουν μπροστά τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης με το σπέρμα που εξήγαγαν από το νεκρό πλέον Μαρκ.

Η κ. Έντουαρντς εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή, δηλώνοντας: «Θα αποκτήσουμε το παιδί μας, όπως το ονειρευόμασταν».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις