Logo

Πιο αδύναμα τα παιδιά που ασχολούνται με τους Η/Υ



 
 

gmswk_23-5-2011Τα παιδιά που περνούν τον περισσότερο χρόνο τους μπροστά σε μια οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή ή τηλεόρασης, είναι πιο αδύναμα και λιγότερο μυώδη σε σύγκριση με εκείνα των προηγούμενων γενεών, υποστηρίζει μία νέα έρευνα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα σημερινά 10χρονα παιδιά είναι λιγότερο δυνατά και ανίκανα να εκτελέσουν απλές σωματικές ασκήσεις σε σχέση με τα παιδιά της ίδιας ηλικίας των τελών της δεκαετίας του 1990, ενώ τα χέρια τους είναι ασθενέστερα και η ικανότητά τους να πιάνουν διάφορα αντικείμενα σφιχτά, έχει μειωθεί.

Τα ευρήματα αυτά, τα οποία προέκυψαν από μια μελέτη που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Έσεξ σε περισσότερα από 300 παιδιά ηλικίας 10 ετών, καταδεικνύουν τις βλάβες που έχει προκαλέσει ο σύγχρονος τρόπος ζωής στους νέους.

Ο Δρ. Γκάβιν Σάντερκοκ, επικεφαλής της έρευνας και ειδικός σε θέματα φυσικής κατάστασης των παιδιών, είπε: «Αυτό πιθανώς οφείλεται στις αλλαγές των προτύπων δραστηριότητας των 10χρονων παιδιών της Βρετανίας, καθώς συμμετέχουν σε όλο και λιγότερες δραστηριότητες, οι οποίες, κανονικά, θα ενίσχυαν τη δύναμή τους, καθιστώντας τα ικανά να σηκώσουν και να κρατήσουν το βάρος του σώματός τους».

Οι ερευνητές, οι οποίοι ανησυχούν για το γεγονός ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και η κοινωνική δικτύωση έχουν αντικαταστήσει τα υπαίθρια και τα ομαδικά παιχνίδια εκατομμυρίων παιδιών, ζητούν να δοθεί περισσότερη έμφαση στο μάθημα της γυμναστικής σε όλα τα σχολεία και καλούν τις αρμόδιες δημόσιες Αρχές να λάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες για την προώθηση των αθλητικών και υπαίθριων δραστηριοτήτων στη νεολαία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-5-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Η επιρροή της τεχνολογίας στα παιδιά


Τελευταίες Ειδήσεις