Logo

Πακιστάν: Ταλιμπάν κατέλαβαν στρατιωτική βάση



 
 

pakistantaliban_23-5-2011Ομάδα 20 βαριά οπλισμένων μαχητών Ταλιμπάν εισέβαλε σε αεροπορική βάση του πακιστανικού ναυτικού στο Καράτσι και κατέλαβε, για ώρες, ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα στρατόπεδα της χώρας, τη νύχτα της Κυριακής.

(Δείτε τα βίντεο)

Οι Ταλιμπάν πραγματοποίησαν έφοδο στη βάση, με πολυβόλα και χειροβομβίδες, ανατινάζοντας τουλάχιστον ένα αεροσκάφος και κατέλαβαν το κτήριο της διοίκησης.

Τουλάχιστον 12 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν στη μάχη που ακολούθησε την έφοδο των Ταλιμπάν και κράτησε 16 ολόκληρες ώρες.

Η οργάνωση Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, λέγοντας ότι αποτελεί εκδίκηση για τον θάνατο του ιδρυτή της Αλ Κάιντα, με την οποία οι Ταλιμπάν συνεργάζονται.

«Ήταν η εκδίκηση για το μαρτύριο του Οσάμα μπιν Λάντεν. Ήταν η απόδειξη ότι είμαστε ακόμα ενωμένοι και δυνατοί», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, Ehsanullah Ehsan.

Η επίθεση θέτει εκ νέου υπό αμφισβήτηση την ικανότητα του πακιστανικού στρατού να φυλάττει αποτελεσματικά τα στρατόπεδά του, μετά και την αμερικανική επιχείριση στο κρησφύγετο του Οσάμα μπιν Λάντεν, που έγινε εν αγνοία των τοπικών αρχών.

Οι εισβολείς πέρασαν πάνω από τον τσιμεντένιο τοίχο ύψους 3,5 μέτρων με συρματόπλεγμα στην κορυφή, που περιβάλλει τη βάση.

Οι κάτοικοι του Καράτσι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι τα μέτρα ασφαλεία στο στρατόπεδο ήταν τόσο χαλαρά.

«Αν αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να μπαίνουν έτσι απλά σε στρατιωτικές βάσεις σαν αυτή, τότε πώς μπορεί οποιοσδήποτε Πακιστανός να αισθάνεται ασφαλής;», λέει ένας 28χρονος κάτοικος της περιοχής.

«Η κυβέρνηση και ο στρατός είναι διεφθαρμένοι. Χρειαζόμαστε νέους ηγέτες με όραμα για το Πακιστάν», πρόσθεσε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις