Logo

Αγανακτισμένοι...ακροδεξιοί οι νεαροί που συνελήφθησαν με τα υλικά για μολότωφ



 
 

vomba_molotof_24-11-2010"Πονοκέφαλο" αποτελεί για την Ελληνική Αστυνομία η υπόθεση δύο νεαρών που συνελήφθησαν στο Περιστέρι έχοντας στην κατοχή τους τα απαραίτητα υλικά για τη κατασκευή βομβών μολότωφ.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ  μελετούν όλες τις πιθανές εκδοχές σχετικά με το χώρο που ανήκουν οι δύο νεαροί καθώς και τους στόχους που ετοιμάζονταν να πυρπολήσουν. Επιπλέον, εξετάζουν και το ενδεχόμενο οι δύο νεαροί να εμπλέκονται σε  πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στις αποθήκες του κεντρικού σταθμού αυτοκινήτων του Ναυτικού στο Βοτανικό, αφού ο χώρος αυτός έχει επιλεγεί για να κτιστεί τζαμί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες νεαροί είναι ηλικίας 24 ετών και 26 ετών και οι αστυνομικές αρχές δεν αποκλείουν την πιθανότητα να προέρχονται από το χώρο της ακροδεξιάς και να είχαν σκοπό να πραγματοποιήσουν εμπρηστική επίθεση σε τόπους συνάντησης και  προσευχής μουσουλμάνων μεταναστών.

Ωστόσο άλλες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο δύο νεαροί υποστήριξαν στους αστυνομικούς ότι θα κατασκεύαζαν μολότοφ τις οποίες θα χρησιμοποιούσαν στο κέντρο της Αθήνας χωρίς, όμως, να αναφέρουν τον ακριβή στόχο τους.

Τους δύο νεαρούς που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, τους σταμάτησαν για  έλεγχο γύρω στις 8.30 το βράδυ της Τρίτης αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αυτό που τράβηξε την προσοχή των οργάνων της τάξης ήταν ότι η μοτοσυκλέτα, που ανήκε στον ένα εκ των δύο νεαρών, δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας. 

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι δύο νεαροί είχαν μαζί τους ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, τρία άδεια μπουκάλια μπύρας και στουπιά. Δηλαδή, τα υλικά για την κατασκευή τουλάχιστον τριών βομβών μολότωφ. Επίσης, στα σπίτια των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν ένα μπιτόνι χωρητικότητας 20 λίτρων, το οποίο περιείχε ποσότητα βενζίνης, καθώς και μια μεταλλική σιδερογροθιά. 

Αυτό που πιστοποιήθηκε από τις πρώτες έρευνες των αστυνομικών αρχών είναι ότι οι δύο νεαροί, που οδηγήθηκαν στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών,  δεν είναι σεσημασμένοι, δηλαδή δεν έχουν απασχολήσει ξανά την αστυνομία είτε για παρόμοιο είτε για κάποιο άλλο αξιόποινο περιστατικό. 

Ακόμη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο συλληφθέντες, αν και προέρχονται από το χώρο της ακροδεξιάς, δεν φαίνεται από τις μέχρι τώρα ενδείξεις να αποτελούν μέλη συγκεκριμένης οργάνωσης. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις