Logo

Συνταξιούχος δεν εμπιστευόταν τις τράπεζες κι έχασε 80.000 λίρες !



 
 

80000_lires_25-11-2010Ένας συνταξιούχος από το Essex της Αγγλίας, έχασε τις οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής επειδή δεν εμπιστευόταν τις τράπεζες για την φύλαξή τους. Όλα ξεκίνησαν όταν ο εξηνταοχτάχρονος άντρας, αποφάσισε να κρύψει 80.000 λίρες στην οροφή του αυτοκινήτου του. Όποτε μετακινούσε το αυτοκίνητο για να πάει στη δουλειά του και κατόπιν να επιστρέψει σπίτι του, τα χρήματα “ταξίδευαν” μαζί του.

Για χρόνια ολόκληρα, έκρυβε τα χρήματα κάτω από το κρεβάτι του, αλλά όταν πέθανε ο σκύλος του, αποφάσισε να τα κουβαλάει μαζί του όπου κι αν πήγαινε. Ωστόσο την περασμένη Πέμπτη, άφησε για λίγο στον δρόμο τις τσάντες με τα χρήματα, προκειμένου να ξεκλειδώσει το αμάξι του και εκείνα έκαναν φτερά.

Όταν αντιλήφθηκε το λάθος που είχε κάνει, ξεκίνησε μία απεγνωσμένη έρευνα μαζί με τον εγγονό του στην περιοχή γύρω από το σπίτι του, προκειμένου να βρεί... το χαμένο θησαυρό του. Το μόνο που κατάφεραν όμως να εντοπίσουν, ήταν οι πλαστικές σακούλες μέσα στις οποίες φύλαγε τις 80.000 λίρες ο συνταξιούχος.

Ο εν λόγω άντρας -ο οποίος ζήτησε να μείνει ανώνυμος- σε δηλώσεις του υποστήριξε:  «Όταν φτάνω στη δουλειά μου, πάντα παρκάρω το αμάξι μου σε κοντινή απόσταση, ώστε να μπορώ να το προσέχω. Εκείνη την ημέρα έφυγα για τη δουλειά γύρω στις 6:20 το πρωί και μέχρι το απόγευμα, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι τα χρήματα έλειπαν» και συμπλήρωσε: «Γύρισα σπίτι και έψαξα στην κρεβατοκάμαρά μου, σε περίπτωση που είχα αφήσει τα χρήματα εκεί. Τότε συνειδητοποίησα ότι είτε τα είχα βάλει στην οροφή του αμαξιού μου είτε είχα ακουμπήσει την τσάντα στον δρόμο και την ξέχασα εκεί. Όπως και να είχε, τα χρήματά μου είχαν χαθεί».

Ο εξηνταοχτάχρονος, ο οποίος αν και συνταξιούχος συνεχίζει να εργάζεται σε συνεργείο αυτοκινήτων, είπε ότι αποταμίευε 2.000 λίρες κάθε χρόνο, για όσα χρόνια δούλευε και έκανε έκκληση σε όποιον βρεί τα χρήματα να του τα επιστρέψει, έναντι αμοιβής. 

Η αστυνομία του Essex ζήτησε να επιστραφούν οι 80.000 λίρες στον κάτοχό τους και παρότρυνε τους πολίτες να φυλάνε τα χρήματά τους σε τράπεζες από εδώ και στο εξής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις