Logo

Στις 2 Δεκεμβρίου καταθέτουν οι πρώτοι μάρτυρες για το σκάνδαλο της Αιξωνής



 
 

lukourezos_25-11-2010Στις 2 Δεκεμβρίου θα αρχίσει να εκδικάζεται στην ουσία της η υπόθεση η  οποία αφορά μια από τις μεγαλύτερες περιπτώσεις καταπάτησης και παράνομης αγοραπωλησίας δημόσιας δασικής έκτασης, στην περιοχή της Γλυφάδας, που έχουν φθάσει ποτέ στις δικαστικές αίθουσες.

Πρόκειται για την αποκαλούμενη ως "υπόθεση Αιξωνή" η  εκδίκαση της οποίας είχε ξεκινήσει τον περασμένο Οκτώβριο στο  τριμελές εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας. Ωστόσο, μέχρι τώρα η διαδικασία είχε αναλωθεί σε υποβολή ενστάσεων και νομικών αιτημάτων, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη η δίκη θα εισέλθει στη φάση της εξέτασης μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

Και αυτό το σκάνδαλο αποτελεί παρακλάδι της μεγάλης δικογραφίας για το παραδικαστικό κύκλωμα και οι πράξεις που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο προέκυψαν από τη δικαστική έρευνα των ειδικών εφετών ανακριτών Ι. Σίδερη και Ι. Φιοράκη για το "βίο και την πολιτεία" της φυγόδικης πρώην πρωτοδίκη Αντωνίας Ηλία. 

Συγκεκριμένα, οι Ι. Σίδερης και Ι. Φιοράκης ελέγχοντας μια προς μια τις αποφάσεις που εξέδωσε η πρώην δικαστής έπεσαν πάνω σε...θησαυρό.  Επρόκειτο για απόφαση που εξέδωσε η Αντωνία Ηλία ως πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας με την οποία επέτρεπε τη μεταγραφή του ακινήτου, παρά το γεγονός ότι υπήρχε εισαγγελικό πόρισμα που έκρινε ότι η επίμαχη έκταση πρέπει να περιέλθει στην κυριότητα του Δημοσίου.

Έτσι, οι ειδικοί εφέτες ανακριτές ξήλωσαν το...κουβάρι της υπόθεσης που αφορά περίπου 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης στη θέση Αιξωνή της Γλυφάδας τα οποία, κατά το κατηγορητήριο πωλήθηκαν με πλαστούς και εικονικούς τίτλους ιδιοκτησίας, με αποτέλεσμα η ζημία του Δημοσίου να φθάσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. 

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση, αντιμετωπίζοντας κατά περίπτωση βαρύτατα αδικήματα όπως απάτη σε βάρος του Δημοσίου, πλαστογραφία, ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές κ.α. , είναι:

*Οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, Πέτρος Σφαλαγκάκος, Θωμάς Παλαιογιάννης, Βασίλης Αγιασοφίτης, Κωνσταντίνος Λιδωρίκης, Γιώργος Αβραμόπουλος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος - Κόλλιας και Σπήλιος Παπαθανασόπουλος

*Οι συμβολαιογράφοι Δέσποινα Σεχιώτη, Σταύρος Παπαδογεωργής, Αθηνά Τσατσαρώνη, Μαρία Σοφού, Δημήτρης και Κωνσταντίνος Μητρέλης και Σωτηρία Κατσαγιάννη.

*Οι επιχειρηματίες Κωνσταντίνος Γεωργίου και Τζον Κωνσταντινίδης.

*Οι ιδιώτες Αγγελική Χριστοδουλάκη, Θεόδωρος Δουσαϊτης, Χρήστος Τοπούζης, Γεώργιος Μπασούκος, Αναστάσιος Πρίτσας, Ιωάννης Σκιντζής, Κωνσταντίνος Μανιόπουλος και Δημήτρης Εμμανουηλίδης.  

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις