Logo

Γνωμοδότηση υπέρ των συμβασιούχων από τον Αντεισαγγελέα Α.Π. Γ. Κολιοκώστα



 
 

koliokwstas_26-11-2010Γνωμοδότηση "κόλαφο" για το Δημόσιο που δεν δέχεται τις υπηρεσίες των συμβασιούχων που δικαιώνονται δικαστικά και δεν τους πληρώνει αλλά και για τις περικοπές που επιβάλλει η τρόικα και το Μνημόνιο εξέδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Κολιοκώστας. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός,  απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, που υποστηρίζει ότι δεν έχει τα απαραίτητα χρήματα για να κρατήσει τους συμβασιούχους, επισημαίνει στη γνωμοδότησή του ότι οι προσωρινές διαταγές δικαστηρίων με τις οποίες επιβάλλεται η παραμονή συμβασιούχων στην εργασία τους πρέπει να γίνονται σεβαστές από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Δημόσιο και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Ειδικότερα, ο κ. Κολιοκώστας τονίζει στη γνωμοδότησή του ότι η άρνηση των υπευθύνων του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου να συμμορφωθούν στις προσωρινές διαταγές αποτελεί παράβαση των άρθρων 20,28 και 95 του Συντάγματος το άρθρο 904 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και το άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. 

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επιπλέον, υπενθυμίζει ότι όσοι αρνούνται να εφαρμόσουν τις προσωρινές διαταγές απειλούνται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. Και προσθέτει, ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο υποχρεούται να εγκρίνει τα χρηματικά εντάλματα των συμβασιούχων για το χρονικό διάστημα που ορίζεται στην προσωρινή διαταγή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις